Casele mostenite ar putea fi impozitate ca un al doilea imobil, dupa o perioada de 6 luni - 1 an

Data publicarii: 14-09-2012 | Imobiliare

Casele mostenite, care in prezent nu sunt tratate fiscal ca o a doua locuinta, ar putea fi reconsiderate si incluse in taxarea pentru proprietati multiple, intr-un termen de 6 luni - 1 an de la succesiune, afirma secretarul de stat in MFP Liviu Voinea, argumentand ca urmasii au optiunea vanzarii, informeaza Mediafax.

Oficialul Ministerului Finantelor a aratat ca se urmareste o reforma a impozitarii proprietatii, care are in vedere extinderea bazei de taxare prin eliminarea exceptiilor si un accent mai puternic pe principiu solidaritatii, ceea ce inseamna ca proprietatile multiple vor fi impozitate si mai mult decat pana in prezent.

El a dat ca exemplu de exceptare de la impozitare piscinele din proprietatile individuale.

"La fel, mostenirile sunt scoase din calculul impozitului pe proprietati multiple. La a doua casa trebuie sa platesti impozit cu 65% mai mari decat la prima, dar daca imobilul se mosteneste, nu se aplica aceasta regula. Inteleg ca daca ai mostenit-o nu e un act de vointa, nu inseamna ca ai avut banii sa o cumperi, dar iti dau un timp, 6 luni - 1 an, in care trebuie sa faci o alegere. Daca o pastrezi trebuie sa platesti impozit ca pentru a doua casa, daca nu sa o vinzi", a explicat Voinea.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: