Vasilescu, BNR: Smecherii patrund mai repede in ochii vecinului decat in ai Fiscului

Data publicarii: 14-09-2012 | Finante-Banci

Ideea unei legi prin care romanii sa fie recompensati financiar daca dau informatii Fiscului despre persoane suspectate de evaziune este "foarte buna", considera consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.

Adrian Vasilescu a declarat, la RFI Romania, ca ideea unei asa-numite legi a denuntului, dupa model suedez si american este binevenita. 

"Cred ca este foarte buna! Numai ca asta e o idee, nu-i o masura. Cred ca intr-o tara in care evaziunea fiscala se ridica intre 20%-30%-35%, ca n-a reusit nimeni s-o masoare exact. Unele calcule arata 25%, altele arata 35%. Dar oricum, intr-o tara cu evaziune fiscala mare, un asemenea sistem este bun, pentru ca patrund mai repede ochii vecinilor, decat ochii Fiscului acolo unde se fac smecherii si hotii", a spus consilierul.

Intrebat daca o astfel de lege nu risca sa-i transforme pe romani in turnatori, Adrian Vasilescu a raspuns: "Sigur ca nu suna bine in limba romana (legea denuntatorului- n.red.), dar suna bine o evaziune fiscala care saraceste tara?".

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: