Liderii PDL, Partidului Forta Civica si PNTCD au semnat Protocolul Aliantei partidelor de dreapta

Data publicarii: 17-09-2012 | Politica

Liderii Partidului Democrat Liberal (PDL), Partidului Forta Civica si Partidului National Taranesc Crestin Democrat (PNTCD) - Vasile Blaga, Mihai Razvan Ungureanu si Aurelian Pavelescu - au semnat duminica, la sediul central al PDL, Protocolul Aliantei partidelor de dreapta, numita Alianta Romania Dreapta.

Liderii celor trei partide au precizat ca in perioada urmatoare se va finaliza platforma-program a aliantei si programul de guvernare, astfel incat la sfarsitul lunii septembrie forurile decidente ale celor trei formatiuni sa parafeze aceste documente. Ei si-au exprimat convingerea ca noua alianta nu va avea probleme in a stabili candidatii pe listele comune pentru alegerile parlamentare, despre care Vasile Blaga a afirmat ca vor fi si oameni noi pe langa cei care si-au dovedit deja competentele politice si profesionale in toti acesti ani. 

"Astazi este un moment important pentru cele trei partide si nu numai. (...) Am trecut deci de la vorbe la fapte constituind adevaratul pol de centru dreapta de care Romania are atata nevoie pentru a se opune stangii socialiste. Cu parere de rau trebuie sa constatam ca PNL nu mai poate apara interesele electoratului de centru dreapta, el topindu-se in USL, in PSD, imprumutand pana si modul de a face politica al socialistilor. Convingerea noastra este ca in urmatoarele zile vom finaliza si platforma program si programul de guvernare astfel incat la sfarsitul lunii forurile noastre sa se intruneasca pentru a parafa pur si simplu aceasta platforma program si a-si asuma programul de guvernare cu care vom merge in alegeri", a declarat Vasile Blaga, dupa semnarea protocolului. 

El le-a multumit presedintilor PNTCD si Partidului Fortei Civice pentru intelepciunea de care au dat dovada si a spus ca nu este usor sa fie realizate astfel de constructii in care 'trebuie armonizate pareri politice, pozitii economice, politici publice'. 

La randul sau, Aurelian Pavelescu a afirmat ca alianta incheiata cu PDL si Partidul Forta Civica "nu este impotriva USL, ci pentru romani, pentru Europa". 

"Lansam astazi o constructie politica pentru toti romanii. Constructia noastra este o platforma de centru-dreapta, care se adreseaza tuturor romanilor pentru a promova si a apara Romania europeana. Suntem singura forta politica din Romania care ramanem fideli principiilor statului de drept, democratiei si suntem parteneri politici reali, din pacate singuri ai partidelor politice europene, ai statelor europene in care ne regasim in aceasta comunitate, care este UE. Romanii au vazut ca toate eforturile din ultimii 22 de ani nu au fost suficiente, ca totul poate fi reversibil. Au fost abolite toate criteriile politice prin actiunile facute de USL in 3-6 iulie", a spus Pavelescu. 

El si-a exprimat speranta ca alianta va fi o constructie pe termen mediu si lung si nu numai pentru alegerile parlamentare. 

Si Mihai Razvan-Ungureanu a punctat ca alianta trebuie sa fie una pe termen lung. 

"Ceea ce incepem astazi, suntem constienti cu totii reprezinta primul pas pe un drum lung si greu si nu ne culcam pe laurii unei intelegeri si ne gandim apasat la victoria pe care trebuie sa o obtinem in 9 decembrie si in anii care urmeaza", a spus Ungureanu. 

Sursa: AGERPRES