Ordinul CSA a fost suspendat: Asiguratii prin polite facultative pentru locuinte nu mai au nevoie de una obligatorie

Data publicarii: 19-09-2012 | Finante-Banci

Curtea de Apel Bucuresti a hotarat, la solicitarea Astra Asigurari, suspendarea executarii unui ordin al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) care stabilea, printre altele, ca proprietarii de locuinte care vor sa incheie polite facultative trebuie sa incheie si o polita obligatorie.

"Admite in parte cererea. Suspenda executarea Ordinului CSA 15/2012 si a Normelor privind forma si clauzele cuprinse in contractul de asigurare obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor, numai in ceea ce priveste efectele articolului 7 din Norme. Ia act ca s-au solicitat cheltuieli de judecata. Cu recurs in 5 zile de la comunicare", se arata pe pagina web a instantei, noteaza Mediafax.

Potrivit articolului 7, aliniatul (1) din actul normativ emis de CSA, proprietarii de locuinte care au incheiate polite facultative privind riscurile prevazute de Legea 260/2008 au obligatia de a incheia polite de asigurare obligatorie a locuintelor la data expirarii celor facultative sau, in cazul contractelor de asigurare multianuale, la data primei aniversari a acestora, dupa data aplicarii Legii 260/2008.

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: