Deloitte anunta deschiderea a doua noi sesiuni de aplicari in cadrul programului EU Gateway

Data publicarii: 21-09-2012 | Afaceri

Creatorii de moda din Romania pot aplica pentru o misiune economica in Japonia, iar companiile romanesti din domeniul tehnologiilor medicale si de sanatate pot aplica pentru o misiune economica in Coreea de Sud

Programul EU Gateway, sponsorizat de catre Comisia Europeana, continua cu doua noi sesiuni de aplicare destinate creatorilor de moda pentru o misiune economica in Japonia (termen limita de aplicare - 26 octombrie 2012), precum si companiilor din industria tehnologiilor medicale si de sanatate pentru o misiune economica in Coreea de Sud (termen limita de aplicare - 12 octombrie 2012).

De la inceputul programului, in misiunile economice care s-au desfasurat pana in prezent au fost selectate sa participe peste 20 de companii autohtone. Romania face parte din acelasi grup cu Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia si Slovacia.

"Acest program reprezinta o buna oportunitate pentru creatorii de moda din Romania de a-si prezenta colectiile in Tokyo, capitala modei din Asia”, spune Alexandru Bernea, Consultant in cadrul Deloitte Consultanta  si coordonatorul acestei etape din program. ”De asemenea, companiile romanesti din industria tehnologiilor medicale si de sanatate pot gasi noi oportunitati de afaceri in Coreea de Sud, o tara cu un sistem medical in plina dezvoltare care beneficiaza de puternic sprijin din partea Guvernului. Totodata, combinatia dintre medicina moderna si cea traditionala creeaza multiple perspective de dezvoltare”, spune Alexandru Bernea.

”Daca ar trebui sa evidentiez cel mai important avantaj de a participa la acest program (mai ales in conditiile economice actuale), acela ar consta in faptul ca firmele trebuie sa plateasca numai transportul pana in Japonia/Coreea de Sud. Celelalte cheltuieli aferente instruirii dinaintea misiunilor, materialelor promotionale pentru companiile participante, cazarea si vizitele de lucru vor fi suportate de catre Comisia Europeana”, a mai adaugat Alexandru Bernea. 

Programul EU Gateway a fost initiat de catre Comisia Europeana si are ca scop sustinerea companiilor din Uniunea Europeana in procesul de intrare pe anumite sectoare de inalta tehnologie si design. Birourile Deloitte din Uniunea Europeana, Japonia si Coreea de Sud ofera suport si coaching pentru companii, din stadiul de aplicare si pana la sfarsitul misiunii economice. Programul a fost structurat pe sase cicluri cu misiuni economice de-a lungul a sase ani, pana in 2014. 

Procesul de aplicare consta in doua etape. Pentru inceput, companiile completeaza un formular exprimandu-si interesul fata de proiect, urmand ca analistii Deloitte sa determine gradul de eligibilitate al companiei. Daca firmele corespund cerintelor, trec la a doua faza, completand un formular de aplicare. Intregul proces se desfasoara online, pe site-ul www.eu-gateway.eu, si nu presupune niciun efort financiar din partea aplicantului. Companiile interesate primesc asistenta din partea Deloitte de-a lungul intregului proces de aplicare, precum si pe tot parcursul etapelor ulterioare acceptarii in acest program.

Companiile eligibile trebuie sa aiba sediul in Uniunea Europeana si sa aiba o activitate pe piata de cel putin cinci ani. Alte criterii de selectie sunt actionariatul european majoritar sau de 100%, precum si o cifra de afaceri si un numar de angajati suficient de mare  pentru a garanta intrarea pe pietele din Japonia si/ sau Coreea. Companiile trebuie, de asemenea, sa faca dovada unui portofoliu de cooperare cu companii la nivel international si sa aiba o strategie de afaceri solida pentru penetrarea celor doua piete asiatice. In plus, principalii factori de decizie din cadrul companiilor respective trebuie sa fie vorbitori fluenti de limba engleza.

 Mai multe informatii legate de programul EU Gateway pot fi gasite pe site-ul www.eu-gateway.eusau la adresa de e-mail: abernea@deloittece.com sau jkosinska@deloittece.com. Operatori ai programului din fiecare tara membra sunt disponibili pentru a oferi informatii suplimentare asupra programului si a evenimentelor ce vor fi organizate.