Daniel Constantin: Avem in pregatire un proiect pentru a aduce produse romanesti in hipermarketuri

Data publicarii: 24-09-2012 | Diverse

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, isi propune sa incurajeze consumul de legume romanesti si, in acest sens, MADR pregateste un pachet legislativ care sa prevada aprovizionarea cu produse autohtone a hipermarketurilor.

"Cred ca ar trebui sa incurajam consumul de legume romanesti. Noi, la Ministerul Agriculturii, vrem sa incurajam consumul de legume romanesti si avem in pregatire un proiect, un pachet legislativ, care sa introduca in hipermarketurile din Romania colturi de produse romanesti. In scurt timp sper sa fie vizibil si romanii sa vada acest lucru. Saptamana viitoare vom vorbi cu reprezentantii hipermarketurilor si sper in cel mai scurt timp sa se agreeze cu dansii acest demers si sa punem in practica acest proiect", a afirmat Daniel Constantin, cu ocazia startului dat la prepararea unei salate uriase de 20 de tone, care va avea in compozitie in majoritate produse autohtone, scopul fiind intrarea in Cartea Recordurilor. 

Ministrul a aratat, in context, ca Romania are produse care sa satisfaca piata romaneasca si a insistat ca trebuie incurajat consumul produselor romanesti. 

Referitor la preturi, Daniel Constantin a spus ca acestea sunt date de piata, completand ca "intr-o economie de piata functionala cum este in Romania nu sunt multe instrumente la indemana". 

"Ceea ce se poate face am facut deja, am compensat in acest an anumite pierderi inregistrate de fermieri si vom compensa in continuare in limita bugetului, dar sigur trebuie sa revenim la un sistem care sa aiba o irigare constanta. Avem sere si solarii care asigura totusi o productie constanta pe piata", a sustinut Daniel Constantin. 

Ministrul Agriculturii a precizat ca si-ar dori ca in viitor sa se organizeze si concursuri pentru cele mai gustoase salate de legume si fructe din lume. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: