Martin Schulz considera nerealist calendarul privind autoritatea de supervizare bancara

Data publicarii: 24-09-2012 | Finante-Banci

Presedintele Parlamentului European, socialistul german Martin Schulz, considera nerealist calendarul prevazut pentru crearea autoritatii de supervizare bancara a uniunii monetare si crede ca este imposibil ca aceasta sa aiba loc la inceputul lui 2013, transmite luni EFE.

Martin Schulz estimeaza ca normele privind functionarea noii autoritati nu se vor aproba pana la inceputul anului viitor, deoarece Parlamentul European are nevoie de cel putin sase luni in acest sens. 

Intr-o declaratie publicata luni de Frankfurter Allgemeine Zeitung, Martin Schulz aminteste ca proiectul de lege va trebui sa fie aprobat, ulterior, de diferitele parlamente nationale, ceea ce va intarzia si mai mult inceperea activitatii organismului de supervizare. 

De aceea considera imposibil ca acest organism sa inceapa sa functioneze la 1 ianuarie 2013, cum doresc presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, si comisarul european pentru piata interna si servicii, Michel Barnier. 

Cancelarul german, Angela Merkel, si presedintele francez, François Hollande, au dat deja de inteles - cu prilejul unei intrevederi avute sambata la Ludwigsburg - ca termenele prevazute sunt greu de respectat. Nu are niciun rost 'sa facem repede ceva care apoi sa nu functioneze', a estimat Angela Merkel. 

Sursa: AGERPRES