FITCH Ratings: Bancile isi vor desfiinta multe agentii din retelele teritoriale

Data publicarii: 24-09-2012 | Finante-Banci

Bancile din SUA care nu-si vor adapta modelele de retele la folosirea tehnologiilor informatiei vor suferi o scadere dramatica a cotei de piata, potrivit unui raport al Agentiei de rating Fitch. Este un fenomen care nu se va opri la granitele americane si si-a facut simtita prezenta si in Romania.

Agentia de rating Fitch (clasificarea riscurilor investitiilor) se asteapta ca entitatile retelelor teritoriale bancare din SUA sa se reduca si sa-si schimbe functionalitatea,  ca urmare a folosirii mijloacelor IT & C de tranzactionare si a  tendintei bancilor de a-si rationaliza cheltuielile imobiliare.

"Pe termen scurt, cheltuielile suplimentare cu tehnologia pot compensa economiile de cost din sucursalele bancare sacrificate, dar pe termen mai lung castigurile se vor imbunatati si de ele vor beneficia actionarii", se spune in raportul FITCh, citat de NoCash, BusinessWire si de alte mijloace online de informare.

Bancile care nu pot sa-si adapteze modelele lor de retea destul de repede "va trebui sa faca fata declinului cotei de piata si uzurii clientelei. Utilizarea sporita a tehnologielor online face mai usor transferul de fonduri de la o banca la alta", bancile neadaptate urmand sa fie marginalizate, potrivit raportului Fitch.

Integral in Economica.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: