SocGen vrea profit mai mare de la BRD pana in 2014, desi in T2 a intrat pe pierdere

Data publicarii: 25-09-2012 | Finante-Banci

Societe Generale vrea sa majoreze pana la sfarsitul anului viitor profitul generat in Romania si Rusia, pentru a demonstra ca operatiunile internationale reprezinta un avantaj comparativ cu zona euro, a declarat pentru Financial Times presedintele director general al bancii franceze, Frederic Oudea.

Oudea a vorbit intr-un interviu pentru Financial Times despre performantele si potentialul operatiunilor bancare internationale.

"Pentru mine, obiectivul cheie este ca, la sfarsitul anului 2013 (...) sa aratam ca segmentul de retail international livreaza crestere si mai multa profitabilitate decat astazi, si ca este un avantaj fata de mai multa expunere pe zona euro", a afirmat seful SocGen, al doilea mare grup financiar francez, care detine in Romania BRD.

Oudea a aratat ca in Romania banca nu are probleme de competitivitate, dar cea mai mare provocare a bancii franceze o reprezinta reducerea costului provizioanelor de risc pentru credite neperformante.

In Rusia, subsidiara Rosbank are de suferit din cauza concurentei dure cu bancile locale mai mari, precum Sberbank, VTB sau Gazprombank. Societe Generale vrea sa-si extinda activitatea din zona corporate pe piata rusa, pentru a-si creste profitul operational, a aratat CEO-ul grupului francez.

Integral in Wall Street