Pregatiti banii! Primele calcule CU COSTUL INCALZIRII: vine-o iarna cu facturi mai mari

Data publicarii: 25-09-2012 | Imobiliare

Primele zile friguroase ale acestei toamne au adus si primele griji, in asteptarea unei ierni mai scumpe decat oricare de pana acum. Pretul gazelor naturale, care a crescut recent cu 5% pentru populatie si cu 10% pentru firme, se pregateste sa dea o noua gaura in buzunarele si asa peticite ale romanilor.

Daca in blocurile racordate la reteaua centralizata de incalzire lumea ingheata deocamdata de frig, pentru ca nu s-a dat drumul inca la sistem, cei cu centrale de apartament pot simti de pe acum binefacerile ultimelor scumpiri. 

Pentru un apartament de trei camere, unde consumul mediu pe timp de iarna este de circa 8-10 metri cubi de gaze pe zi, in cele patru luni friguroase (noiembrie - februarie) se plateau pana acum circa 250-300 de lei pe luna, in total intre 1.000 si 1.200 de lei in toata perioada. 

De acum, iarna va costa 1.100 - 1.300 de lei, daca luam in calcul faptul ca scumpirea se aplica si pentru lunile septembrie si octombrie, cand consumul e ceva mai mic. La fel se intampla si in cazul apartamentelor mai mici, evident la o scara mai mica a pretului. Este si cazul celor care, desi au incalzire centralizata, folosesc si aragazul, din cauza costurilor mai mici sau a ineficientei caloriferelor.

Integral in EVZ.ro