Spania: Mii de protestatari in jurul cladirii legislativului spaniol, cerand demisia guvernului si un nou parlament

Data publicarii: 26-09-2012 | International

Un protest amplu are loc inca de la primele ore ale dupa-amiezii pe strazile din jurul cladirii legislativului spaniol, inconjurat practic, dincolo de extinsul cordon de securitate, de mii de manifestanti care cer demisia actualului guvern conservator de la Madrid, precum si inceputul unui nou proces de formare a legislativului, transmite postul de stiri Canal 24Horas.

De la primele ore ale diminetii, sute de agenti ai fortelor de ordine au blocat accesul catre Congresul Deputatilor si au efectuat identificari ale persoanelor care doreau sa treaca prin zona. Plaza Neptuno, in imediata apropiere a legislativului, s-a umplut apoi de manifestanti in orele dupa-amiezii, convocati pentru a protesta impotriva actualei guvernari pe durata sedintei de plen a parlamentului. Parlamentarii au intrat fara probleme in cladirea legislativului, iar sedinta plenului se desfasoara normal. 

Cel putin trei marsuri de protest fata de masurile de austeritate au avut loc simultan in dupa-amiaza zilei de marti in capitala spaniola, convocate fiind sub sloganul "Incercuieste Congresul". Protestatarii au pornit din trei locuri centrale ale Madridului si doreau sa se apropie de cladirea legislativului spaniol pentru a o incercui pe durata sedintei in plen. Politia a inconjurat insa cladirea legislativului spaniol cu garduri de metal si sute de agenti ai fortelor de ordine, care au organizat filtre de securitate desfasurate pe un perimetru de 500 de metri in jurul Congresului Deputatilor.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: