Micii afaceristi avertizeaza ca 100.000 de locuri de munca se pot pierde daca Guvernul nu deblocheaza urgent fondurile europene

Data publicarii: 27-09-2012 | Afaceri

Peste 100.000 de locuri de munca risca sa se piarda in Romania, daca Guvernul nu va lua masuri urgente pentru deblocarea fondurilor structurale, ceea ce ar duce la pierderea a 3 miliarde de euro la bugetul de stat, a avertizat ieri Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

"Daca Executivul nu va lua masuri urgente pentru deblocarea fondurilor structurale, peste 100.000 de locuri de munca risca sa se piarda in perioada urmatoare in tara noastra, fapt care va atrage dupa sine diminuarea, cu peste 3 miliarde de euro, a veniturilor incasate la bugetul de stat. Blocarea fondurilor structurale are un efect multiplicator in economie, mii de institutii si organizatii - romanesti si straine - fiind afectate de nerespectarea clauzelor contractuale de catre statul roman", a afirmat el.

Nicolescu a propus adoptarea rapida a unui set de cinci masuri. Astfel, in primul rand ar trebui emisa o ordonanta de urgenta prin care sa se spuna foarte clar ca nu se aplica majorari si penalitati de intarziere in cazul beneficiarilor de proiecte derulate prin programul de dezvoltare a resurselor umane, daca autoritatile de management nu au virat sumele prevazute in contractele de finantare la termenele prestabilite. De asemenea, Consiliul cere anularea penalitatilor aplicate in aceste situatii in anul 2012.

Integral in Jurnalul.ro