Gandeste-te de doua ori inainte de a spune DA propunerilor bancii

Data publicarii: 27-09-2012 | Finante-Banci

V-ati trezit vreodata cu cardul gol fara sa stiti motivul? Nu dati vina pe memorie, este posibil sa va fi abonat, din greseala, la serviciul direct debit al bancii

Ca in orice relatie care devine serioasa, e bine sa te gandesti de cel putin doua ori inainte de a spune da bancii. Mai ales de cand, in lipsa unei activitati macar modeste de creditare, bancile incearca tot felul de inovatii si parteneriate pentru a-si majora veniturile. Vanzarea de asigurari prin telefon este un exemplu, iar serviciile oferite clientilor, cum ar fi plata facturilor la utilitati direct din contul personal, constituie o oferta frecventa, pe care o primesti in agentiile bancare.

In caz contrar,efectul activarii acestor servicii nu poate fi decat absolut nedorit. De exemplu, senzatia pe care o resimti cand banii se evapora de-a dreptul din contul tau, fara sa ai macar cea mai vaga idee ce s-a intamplat, nu este deloc placuta. Te gandesti la fraude informatice (mai ales ca sunt la moda), la cunostintele care poate ti-au aflat codul PIN si incerci sa reconstitui in minte traseul din ultima luna. Te gandesti la orice, mai putin la faptul ca beneficiezi de serviciul direct-debit, care permite bancii sa transfere sume de bani catre furnizorii de utilitati la care esti abonat. 

Integral in Capital.ro