Ministerul Finatelor numeste astazi o noua conducere la EximBank. Traian Halalai, favorit la sefia bancii de stat

Data publicarii: 27-09-2012 | Finante-Banci

Ministerul Finantelor a convocat astazi Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) la EximBank pentru numirea unui nou Consiliu de Administratie (CA) in cadrul bancii de stat. Traian Halalai, director general adjunct la Banca Romaneasca, este propunerea Finantelor pentru functia de presedinte CA.

Halalai este propunerea Ministerului Finantelor, actionarul majoritar al bancii, insa recomandarea ar fi venit chiar din partea premierului Victor Ponta, au declarat pentru "Adevarul" surse apropiate bancii.

Traian Halalai (42 de ani) are o experienta de aproape 15 ani in sistemul bancar: a lucrat cateva luni ca dealer in Bancorex in 1995, apoi in perioada 1998 - 2006 a fost contabil-sef la ING Baring Securities si director financiar la ING Bank. Din 2006, Halalai este director general adjunct, director financiar si membru in Comitetul Director la Banca Romaneasca. 

Pentru functia de vicepresedinte al Consiliului de Administratie sunt propusi Paul Ichim, si in prezent vicepresedinte al CA, si Mihai Mandres, care a fost in 2008 chief FX dealer la ING Bank, iar mai apoi a plecat in EximBank, potrivit "Ziarului Financiar”.

Integral in Adevarul