Vasile Blaga: Decizia CCR trebuie respectata ca atare, ea vine sa clarifice problema schimbarii presedintelui Senatului

Data publicarii: 28-09-2012 | Politica

Presedintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, a declarat, joi, ca decizia Curtii Constitutionale privind inlocuirea sa de la sefia Senatului vine sa clarifice problema schimbarii presedintelui Camerei superioare a Parlamentului in sensul ca fiecare majoritate parlamentara va putea propune si numi propriul presedinte de Senat.

"Este o decizie a Curtii Constitutionale pe care noi o respectam. Ea clarifica, sper eu o data pentru totdeauna, in actuala constructie si cu actualul regulament al Senatului, problema schimbarii presedintelui Senatului si spune foarte clar ca ceea ce a fost valabil 22 de ani nu mai este valabil, in sensul in care pana acum presedintii Senatului erau alesi la inceputul legislaturii. De aici inainte el va fi ales la inceputul legislaturii, dar de fiecare data cand majoritatea se va schimba va putea fi schimbat. Pana acum nu a putut fi schimbat. Va reamintesc incercarile de a-l schimba pe domnul Vacaroiu la un moment dat, pe domnul Geoana la un moment dat. Era o decizie a CCR in acest sens ca doar la propunerea grupului parlamentar care l-a propus sau daca a incalcat regulamentul, ceea ce nu a fost cazul", a explicat presedintele PDL. 

Vasile Blaga a adaugat ca, "de data asta, lucrurile sunt clar explicate de catre Curte, fiecare majoritate parlamentara va putea avea propriul presedinte al Senatului". 

CCR a respins joi sesizarea PDL privind hotararea Parlamentului de revocare a lui Vasile Blaga din functia de presedinte al Senatului. 

Parlamentarii PDL au contestat la CCR atat dispozitiile art. 30 alin. (3) si (4) din Regulamentul Senatului, cat si hotararea plenului Senatului nr. 24 privind revocarea lui Vasile Blaga din functia de presedinte al Senatului si Hotararea nr. 25 privind numirea lui Crin Antonescu la sefia acestui for legislativ. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: