AGA EximBank a aprobat noua conducere executiva a bancii, Traian Halalai este noul presedinte

Data publicarii: 28-09-2012 | Finante-Banci

Traian Halalai a fost desemnat, joi, presedinte al Consiliului de Administratie si presedinte executiv al EximBank, conform deciziei Adunarii Generale a Actionarilor.

Potrivit deciziei AGA, conducerea executiva a EximBank va reveni lui Paul Ichim si Mihai Mandres, din pozitia de vicepresedinti ai Consiliului de Administratie si vicepresedinti executivi ai EximBank. 

Traian Halalai este in prezent director general adjunct al Bancii Romanesti el urmand sa il inlocuiasca pe Ionut Costea, numit in functie in 2009, Paul Ichim a detinut functia de secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice, iar Mihai Mandres lucreaza in cadrul ING Romania. 

Nominalizarile facute de AGA EximBank urmeaza sa fie transmise Bancii Nationale a Romaniei in vederea autorizarii. 

Actionarul majoritar al EximBank este statul roman care detine, prin Ministerul Finantelor Publice, 95,37% din capitalul social, restul actiunilor fiind in posesia SIF Oltenia, SIF Banat-Crisana, SIF Moldova, SIF Transilvania si SIF Muntenia. 

EximBank se adreseaza exclusiv persoanelor juridice, portofoliul de produse axat pe cele trei directii de actiune - finantare, garantare si asigurare - permitand bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene. 

Banca detine o retea de 12 unitati (noua sucursale si trei agentii) in Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva, Iasi si Sibiu. 

EximBank este o banca specializata care sustine mediul de afaceri romanesc prin produse specifice de finantare, garantare si asigurare. EximBank este partenerul intreprinzatorilor care isi dezvolta afacerile si care au gasit in banca noastra atat incredere, cat si sustinere din punct de vedere financiar. 

Sursa: AGERPRES


Ultimele stiri pe BankNews.ro: