Isarescu vrea o aderare la uniunea bancara: Procesul este inevitabil si mult mai rapid decat s-a anticipat

Data publicarii: 28-09-2012 | Finante-Banci

Uniunea bancara si consolidarea supravegherii reprezinta un proces inevitabil, mult mai rapid decat s-a anticipat cu cateva luni in urma, iar Romania va trebui sa se inscrie in el, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Iarescu, adaugand ca o prima dezbatere a avut loc in sedinta CA de joi.

"Noi credem ca procesul s-a declansat, este extrem de rapid, mai rapid decat am fi anticipat in primavara sau in vara, este legat inerent, in special in zona euro, de ajutorul masiv acordat din bani publici sectorului bancar. Este aproape o regula aici ca atunci cand ai o asemenea interventie supravegherea consolidata este esentiala si, in consecinta, considerand ca procesul este rapid si inevitabil, cred ca trebui sa facem parte din el. Maniera in care vom face parte din el nu depinde numai de noi. Depinde si de etapele, cum se vor contura, le cam vedem in linii mari, dar nu le putem spune cu precizie, mai depinde de negocierile dintre state.... Credem ca procesul este inevitabil si rapid, si trebuie sa ne inscriem in el", a afirmat Isarescu, raspunzand unei intrebari privind pozitia BNR in problematica uniunii bancare si supravegherii consolidate.

Seful BNR a mai precizat ca o prima discutie pe aceasta tema a avut loc chiar in sedinta de joi a Consiliului de Administratie al bancii centrale.

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: