Dan Diaconescu: Termenul pentru realizarea platii pentru Oltchim este 14 februarie. Daca ma scot de la negocieri, dau Guvernul in judecata

Data publicarii: 01-10-2012 | Politica

Castigatorul licitatiei pentru privatizarea Oltchim, Dan Diaconescu, a declarat, duminica seara, la emisiunea "Sub semnul intrebarii”, realizata de Robert Turcescu, la B1 TV, ca termenul pe care il avea pentru a face plata, conform caietului de sarcini, era 14 februarie 2013.

Diaconescu l-a acuzat pe premierul Victor Ponta ca minte cu privire la plata celor 203 milioane de lei in termen de 10 zile de la adjudecarea licitatiei.

Dan Diaconescu a prezentat un document guvernamental prin care sustine ca termenul prevazut pentru plata in schimbul cumpararii Oltchim este 14 februarie 2013.

"Licitatia a fost cu dedicatie pentru Victor Ponta, am adjudecat-o chiar de ziua lui. Eu l-am salvat pe Ponta si s-a laudat ca a adus bani de la FMI bazandu-se pe aceasta licitatie castigata de mine, ea putea sa nu fie castigata de nimeni si sa fie dizolvata de FMI. In schimb, e prima oara pe toata planeta cand premierul unei tari il cearta pe castigatorul unei licitatii. A fost prima licitatie castigata de cineva care nu a dat spaga. Conform caietului de sarcini, scrie clar, plata se face la data finalizarii privatizarii, dar nu mai tarziu de 14 februarie 2013, nu pana luni", a declarat Diaconescu, la B1 TV.

Integral in Adevarul.ro