Mark Mobius: Criza e fabricata, ea nu exista in realitate. MOTIVUL REAL: atacul asupra monedei euro

Data publicarii: 01-10-2012 | Finante-Banci

Presedintele Franklin Templeton Emerging Markets, Mark Mobius, este de parere ca in Europa nu putem vorbi de o criza in adevaratul sens al cuvantului, iar starea de panica de pe pietele financiare este una creata artificial.

"Nu cred ca avem o criza, cred ca foarte multe din argumentele privind o criza globala sunt inventate. Este adevarat ca ritmul de crestere la nivelul Europei a incetinit, dar este un lucru pe care l-am putut sesiza de mai multa vreme”, a declarat Mobius la emisiunea ”Dupa 20 de ani”, la Pro TV.  ”Cred ca exista multi investitori care ar vrea sa vada UE destramandu-se. Este vorba de oameni care nu isi doresc reforma si de cei care nu isi doresc o moneda euro puternica”, a mai spus el.

Mark Mobius a lasat sa se inteleaga ca asistam, practic, la un atac speculativ asupra monedei europene si asupra Uniunii Europene in ansamblul sau, din partea celor care au mizat pe deprecierea euro pe pietele valutare internationale. Printre ei se numara unele dintre cele mai mari banci si fonduri de investitii din lume. Acestora li s-ar alatura si companii care au un interes in dezmembrarea euro si revenirea la monedele nationale, din ratiuni comerciale.

Integral in EVZ.ro