CGMB a aprobat introducerea mai multor tipuri de bilete unice pe transportul public

Data publicarii: 01-10-2012 | Diverse

Consilierii municipali au aprobat, in sedinta de vineri, o hotarare privind integrarea tarifara pentru sistemul de transport public din municipiul Bucuresti, prin care s-a stabilit introducerea unui bilet unic, valabil timp de 60 de minute de la prima validare, atat la Metrorex, cat si la RATB, cu un numar nelimitat de validari.

Costul unui bilet unic va fi de 5 lei. 

Conform hotararii, in aceasta prima etapa de colaborare intre reprezentantii PMB, RATB, Metrorex SA si CFR SA s-a mai decis introducerea biletului unic multiplu, cu zece calatorii de cate 60 de minute pe fiecare calatorie, cu un numar nelimitat de validari, atat la Metrorex, cat si la RATB, in perioada de valabilitate de o ora. Costul cartelei va fi de 30 de lei. 

De asemenea, va fi introdus abonamentul unic de o zi cu un numar nelimitat de validari (RATB si Metrorex) cu valabilitate de 24 de ore incepand cu ora la care se face prima validare. Costul abonamentului va fi de 16 lei. 

Un alt bilet unic ce va fi introdus este cel cu valabilitate de 90 de minute, pe liniile RATB si pe trenurile regionale ale CFR Calatori care circula pe inelul de cale ferata al Capitalei. Costul este de 7 lei. 

Aceeasi hotarare mai prevede introducerea biletului unic valabil timp de 90 de minute, pe liniile RATB, Metrorex si pe trenurile regionale ale CFR-Calatori care circula pe inelul de cale ferata al municipiului Bucuresti. Costul este de 7 lei. 

"Este una dintre cererile FMI-ului, facuta catre Ministerul Transporturilor si catre noi", a precizat primarul Capitalei, Sorin Oprescu. 

Sursa: AGERPRES