Incepe o noua saptamana decisiva pentru euro. Creditorii internationali se intorc la Atena. Urmeaza negocieri dure

Data publicarii: 01-10-2012 | International

Guvernul elen se pregateste pentru noi negocieri dure, incepand de luni, cu reprezentantii Troicii creditorilor internationali asupra masurilor de austeritate necesare continuarii programului de ajutor financiar extern, odata cu revenirea delegatiei acestora la Atena, potrivit Kathimerini, citat de Mediafax.

Ministrul de Finante, Yannis Stournaras, arhitectul unui pachet de austeritate de 13,5 miliarde de euro propus creditorilor, ar trebui sa se intalneasca luni cu reprezentantii Comisiei Europene, Bancii Centrale Europene si Fondului Monetar International, care trebuie sa soseasca duminica la Atena.

 Ulterior, membrii delegatiei urmeaza sa discute si cu premierul elen, Antonis Samaras, dar si cu partenerii de coalitie ai acestuia, liderul socialistilor, Evangelos Venizelos, si cel al Stangii Democratice, Fotis Kouvelis.

Potrivit unor surse, in cadrul guvernului exista un anumit grad de neliniste din cauza lipsei de informatii privind intentiile trimisilor Troicii, precum si in urma mesajelor mixte transmise de creditorii externi in ultima saptamana. De exemplu, exista temeri ca reprezentantii Troicii ar putea tergiversa negocierile pentru a lasa tarilor din zona euro si FMI mai mult timp sa se decida asupra abordarii problemei Greciei.

Integral pe InComeMagazine.ro