Digi World si Digi Life - canale de documentar pur, cu emisie full HD

Data publicarii: 01-10-2012 | Media

De astazi, 1 octombrie 2012, RCS & RDS aduce telespectatorilor Digi, doua noi canale de documentare pentru toata familia! De astazi, ei vor vedea lumea si viata cu alti ochi! Digi World si Digi Life, cele doua noi canale de documentare ale RCS & RDS, le vor naste noi intrebari despre lume, univers si umanitate, dar le vor da si raspunsuri si solutii la aceste intrebari. 

Misiunea asumata de cele doua canale este aceea de a oferi informatii, raspunsuri si solutii la probleme actuale, ale telespectatorului de astazi, in forma cea mai accesibila si mai placuta. Digi World si Digi Life "ofera o paleta foarte larga de informatie, care raspunde cerintelor din acest moment ale telespectatorului de gen si in plus, dau publicului accesul la informatie asa cum si-o doreste: concentrat, axat pe esenta si pe poveste - o pastila de informatie intr-o forma apetisanta!” - spune Managerul de Proiect al celor doua televiziuni, Bogdan Chiritoiu.

"Cu Digi World intelegi lumea, inveti sa intelegi. Digi World va fi despre lume. Digi Life este despre tine, asa cum vrei sa fii!”. Aceasta este promisiunea pe care RCS & RDS o face abonatilor sai.

Digi World este un canal tematic enciclopedic, continand productii din domeniile biodiversitate, stiinta si tehnica, istorie si calatorii. Digi Life vine ca o completare la primul canal si intregeste oferta de continut TV a RCS & RDS. Digi Life ne arata cum ne putem imbunatati calitatea vietii, continand emisiuni cu indicatii practice, utile pentru modul de viata al romanilor. Se doreste a fi o facila "scoala de dezvoltare personala”.

Telespectatorii vor putea urmari seriale avandu-i ca prezentatori pe Paul Merton, Bruce Parry sau narate de sir David Attenborough si de multe alte nume grele si vor avea acces la o gama larga de emisiuni, de la cele educative ("Eu sau cainele meu” -  It's me or my dog,  "Superdadaca” - American Super Nanny) pana la cele despre cooking si nutritie ("Silent Cooking”,  "Primal Grill”, "Flavors” etc.). Unul dintre obiectivele celor doua televiziuni este sa atraga oameni de valoare, precum Alexandru Mironov, Marius Tudosiei si altii, care sa sustina tematicile posturilor si care sa abordeze si sa puna intr-o lumina aparte, subiectele prezentate in emisiuni.

Digi World si Digi Life vor fi doua canale TV de documentar "pur”, asa cum a fost el creat de catre marii producatori de gen: BBC, Warner, ORF etc. "Telespectatorul le va putea urmari exact asa cum au fost produse, fara prelucrari si interventii, fara repetitii, insertii sau pauze publicitare pe parcursul lor”, precizeaza Bogdan Chiritoiu. Posturile contin documentare de larg interes, majoritatea fiind achizitionate de RCS & RDS de la marii producatori si distribuitori de profil. Sunt documentare de foarte buna calitate, multe premiate la festivaluri de gen si in cea mai mare parte, productii foarte recente. In plus, cele doua noi posturi, care vor emite 24 ore din 24, 7 zile din 7, isi propun sa difuzeze de doua ori mai multe premiere fata de cele ale altor canale TV cu profil similar. Ambele canale vor avea prime-time-uri ofertante, dar si emisiuni interesante pe tot parcursul zilei si vor avea grila de programe organizata tematic pe zile, astfel incat telespectatorului sa-i fie usor sa-si programeze vizionarile. Televiziunile aduc si un concept de programare nou: "long-weekend-ul", axat pe difuzarea, incepand de vineri, a productiilor de interes general, destinate intregii familii, dar si a prime-time-urilor tematice.

 "Ne dorim ca programele celor doua posturi TV sa fie prilej de conversatie in familie, credem ca cei dragi isi vor impartasi noile experiente traite alaturi de Digi World si Digi Life, in functie de preferintele fiecarui membru al familiei. Conversatiile vor prinde viata, cu programele pe care le propunem la Digi World si Digi Life.”, completeaza Chiritoiu.

Ca si in cazul celorlalte televiziuni proprii, RCS & RDS ofera  pe langa continut de calitate, si o tehnologie de ultima ora. Grila este bazata pe un concept de programe menit sa raspunda celor mai inalte exigente: imagine full HD si un sunet de exceptie.