O firma din Italia a anuntat intentia de a cumpara cele cinci combinate Mechel din Romania

Data publicarii: 01-10-2012 | Afaceri

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat, luni, ca o firma din Italia si-a exprimat intentia de cumparare a Grupului Mechel Romania, cu mentinerea profilului de activitate pentru cele cinci combinate care vor fi scoase la vanzare.

Liviu Pop a declarat, luni, la finalul unei intalniri la Prefectura Cluj cu prefectul Ioan Vuscan, ca in urma discutiilor pe care le-a avut cu reprezentantul rus al Grupului Mechel Romania a rezultat ca din vanzarea celor cinci combinate din Romania se doreste obtinerea a 150 de milioane de dolari.

"Grupul Mechel vrea sa vanda cele cinci combinate din Romania cu 150 de milioane de dolari. Vanzarea care se va face va duce la continuarea activitatii, ei nu doresc sa inchida cele cinci combinate din Romania. Din datele pe care le am, deja exista o intentie de cumparare din partea unei firme din Italia care ar vrea sa cumpere Grupul Mechel din Romania, dar sunt discutii preliminare. Urmeaza ca ei sa vina cu precizari din acest punct de vedere. Din discutiile cu reprezentantul rus al Grupului Mechel Romania, vanzarea se face in directia mentinerii activitatii si a profilului fara schimbare de destinatie", a spus Pop.

Potrivit acestuia, o prima intalnire intre Grupul Mechel Romania si firma din Italia va avea loc in cursul saptamanii viitoare.

Integral in StirileProTv.ro