Credit Agricole a ales Alpha Bank pentru negocieri exclusive de vanzare a diviziei Emporiki

Data publicarii: 01-10-2012 | Finante-Banci

Grupul francez Credit Agricole a ales Alpha Bank pentru negocieri exclusive privind vanzarea subsidiarei elene Emporiki Bank, iar tranzactia, care are pretul simbolic de 1 euro, urmeaza sa se incheie la sfarsitul lunii decembrie.

"Credit Agricole si Alpha Bank intentioneaza sa finalizeze tranzactia la 31 decembrie 2012", se arata intr-un comunicat al grupului francez. In cursa pentru preluarea diviziei elene a bancii franceze s-au aflat si alte doua banci din Grecia, National Bank of Greece si EFG Eurobank. Credit Agricole, Alpha Bank, National Bank of Greece si EFG Eurobank sunt toate prezente in Romania.

Credit Agricole, a treia mare banca din Franta, vrea sa se retraga de pe piata elena, dupa ce institutiile de credit au fost lovite puternic de criza datoriilor suverane si avansul masiv al creditelor neperformante, determinat de declinul economic al ultimilor ani. Grupul francez a fost nevoit sa recapitalizeze Emporiki cu mai multe miliarde de euro si vrea sa-si reduca expunerea fata de Grecia.

Directorul general al Credit Agricole, Jean-Paul Chifflet, a declarat, joi, ca discutiile cu cei trei ofertanti sunt avansate, iar pretul de vanzare ar putea fi simbolic, de un euro, in functie de capitalul pe care grupul trenbuie sa-l injecteze la Emporiki.

Integral in Gandul.info