Omul de afaceri Ilie Carabulea va fi eliberat din penitenciar, conform unei decizii a Tribunalului Alba

Data publicarii: 02-10-2012 | Finante-Banci

Tribunalul Alba a respins luni recursul procurorilor impotriva sentintei penale a Judecatoriei Aiud prin care s-a dispus eliberarea conditionata a omului de afaceri Ilie Carabulea.

Hotararea instantei este definitiva si executorie, prin urmare Ilie Carabulea urmeaza sa fie eliberat din Penitenciarul Aiud, informeaza un comunicat difuzat de Tribunalul Alba. 

Judecatoria Aiud a admis pe 5 septembrie propunerea de eliberare conditionata facuta de Comisia din cadrul Penitenciarului Aiud privindu-l pe Ilie Carabulea, condamnat la executarea unei pedepse de un an si sase luni de inchisoare pentru coruptie. Comisia a stabilit ca Ilie Carabulea a avut pe perioada detentiei o buna purtare, nu a avut abateri disciplinare si a muncit in penitenciar, la Biblioteca, fiindu-i scazute astfel zile din pedeapsa. 

La sfarsitul lunii aprilie a acestui an, Ilie Carabulea, asociat si administrator al societatilor comerciale din cadrul Atlassib Holding Sibiu, a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la un an si sase luni de inchisoare pentru dare de mita si cumparare de influenta, iar omul de afaceri a fost dus in detentie la Penitenciarul din Aiud. 

In acelasi dosar au mai fost condamnati fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu, Florin Apostu, la cinci ani de inchisoare cu executare, un fost ofiter SRI, Tiberiu Popescu, la doi ani si sase luni de inchisoare, Sebastian Carstea, director la un liceu din Sibiu, si sotia acestuia, Izabela Carstea, la un an si doua luni de inchisoare. Un alt inculpat a fost achitat, aplicandu-i-se o amenda administrativa de 1.000 de lei. 

Florin Apostu si Tiberiu Popescu au fost deferiti justitiei pentru mita, trafic de influenta, fals in inscrisuri oficiale, uz de fals, favorizarea infractorului, Ilie Carabulea - pentru dare de mita si cumparare de influenta, sotii Carstea - fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals, complicitate la infractiunea de dare de mita, iar Nicolae Bota - pentru dare de mita. 

In 15 aprilie 2011, fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu a fost condamnat de magistratii Curtii de Apel Constanta la 3 ani de inchisoare cu executare, pentru infractiuni de coruptie. Ofiterul SRI judecat in acelasi dosar a fost condamnat la un an si opt luni cu executare, tot pentru fapte de coruptie. Potrivit magistratilor constanteni, alti patru inculpati anchetati alaturi de prim-procuror si ofiterul SRI, Mihaela Izabela Carstea, Sebastian Dumitru Carstea, Nicolae Bota si Ilie Carabulea, au fost condamnati la pedepse cu suspendare, primii trei la cate un an si doua luni, iar omul de afaceri - la doi ani de inchisoare. 

Inculpatii au fost trimisi in judecata de procurorii DNA in decembrie 2010. 

Sursa: AGERPRES