Isarescu vorbeste marti la BNR despre cum se va schimba fata sistemului bancar in urma crizei internationale

Data publicarii: 02-10-2012 | Finante-Banci

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu va prezenta marti perspectivele sistemului bancar international in cadrul conferintei internationale "The Power of the Mind" organizata la banca centrala cu ocazia reuniunii anuale a Adunarii Generale a Clubului de la Roma.

Reuniunea anuala a Adunarii Generale a Clubului de la Roma organizata la Bucuresti marcheaza 40 de ani de la celebrul raport "Limits to Growth", care punea in discutie probleme ce aveau sa devina presante cu timpul, cum sunt cele ale resurselor limitate, ale cresterii populatiei sau a situatiei mediului.

In cadrul conferintei va fi prezentat raportul "2052 - a Global Forecast for the Next Forty Years", de Jorgen Randers.

"Nu este un raport in care se va spune cu precizie ce se va intampla. Este un raport care invita la dezbatere, scrutarea viitorului, un raport ce ridica semne de intrebare. Chiar daca raportul lansat in urma cu 40 de ani nu s-a confirmat decat in mica masura, atunci s-a declansat miscarea ecologista, a inceput lupta impotriva poluarii", a declarat Isarescu, care este presedintele Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma.

In cadrul conferintei vor mai fi prezentate rapoartele "Limits to Growth" de Dennis Meadows, "Bankrupting Nature" de Anders Wijkman, "No Limits to Learning", de Mircea Malita si "Factor Five", de Ernst Ulrich von Weizsacker.

Integral in ZF.ro