Nissan va lansa o masina care costa 3.000 de dolari. Ce dotari NU vor fi incluse in noul Datsun

Data publicarii: 02-10-2012 | Auto

Producatorul auto nipon Nissan, la care Renault detine o participatie de 43,4%, vrea sa relanseze marca Datsun, iar compania spera sa stabileasca noi minime in privinta pretului, oferind cel mai ieftin model la circa 3.000 pana la 5.000 de dolari

Cel mai mic pret este la aproape o treime fata de cel mai ieftin model al Nissan din acest moment, Tsuru, vandut in Mexic pentru 8.000 de dolari.

Pentru a putea aduce pretul la 3.000 de dolari pentru cel mai ieftin model, obiectiv despre care si oficialii Nissan afirma ca va fi dificil de atins, compania va trebui sa renunte la caracteristici care sunt de mult timp standard in SUA, insa nu si pe pietele emergente, de la transmisie automata la set complet de airbaguri.

Planurile Nissan nu vor fi usor de indeplinit, admit persoane din cadrul Nissan, cel putin nu intr-un mod care sa asigure si profit. In afara autovehiculelor speciale, precum modelul de mici dimensiuni produse de Suzuki in India, alti producatori auto s-au tinut departe de segmentul foarte ieftin al pietelor emergente.

Aceasta parte a pietei ramane rezervata masinilor cu preturi sub 5.000 de dolari, cu marje de profit extrem de reduse, precum modelul chinezesc QQ al Chery, Maruti 800 produs de Suzuki pentru piata din India si Nano al companiei Tata Motors.

Integral in StirileProTv.ro