Ordin intern ANAF: Cum calculeaza Fiscul contributiile la pensii datorate de persoanele fizice

Data publicarii: 02-10-2012 | Finante-Banci

De la 1 iulie, contributiile sociale la pensii si sanatate datorate de persoanele fizice au fost preluate in administrarea ANAF, Fiscul fiind cel care colecteaza acesti bani. Mai exact, Agentia Nationala de Administrare Fiscala prin organele fiscale teritoriale administreaza contributia de asigurari sociale (CAS) si contributia de asigurari sociale de sanatate (CASS) pentru veniturile obtinute de persoanele fizice din: activitati independente, inchirieri, investitii (dividende, dobanzi, transfer actiuni, parti sociale), din activitati agricole, din premii si din jocuri de noroc sau din alte surse.

Pentru a stabili cum trebuie calculate CAS si CASS de plata de catre organele fiscale, ANAF a emis Ordinul nr. 1176/2012, care nu a fost facut public niciodata. AvocatNet.ro va prezinta in exclusivitate prevederile acestui act normativ.

Concret, acest ordin cu caracter intern este un act normativ prin care se stabileste, printre altele, ce procedura aplica functionarii Fiscului pentru a calcula contributiile la pensii datorate de persoanele fizice prevazute la art. 296^21 ali (1), lit. a) - e)

Cititi integral in AvocatNet.ro