E OFICIAL: ALEGERILE PARLAMENTARE au loc pe 9 DECEMBRIE. Afla cat ne COSTA. Actualizarea listelor electorale, in plina desfasurare

Data publicarii: 02-10-2012 | Politica

Alegerile parlamentare vor avea loc in data de 9 decembrie, a anuntat, marti, ministrul de Interne, Mircea Dusa. Pentru alegerile din decembrie vom plati 199 de milioane de lei, a adaugat Mircea Dusa, citat de Realitatea TV. Totodata, Dusa a mai spus ca actualizarea listelor electorale pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie este in plina desfasurare, precizand ca procedura trebuie incheiata cu 48 de ore inainte de ziua scrutinului, potrivit Mediafax.

Ministrul Mircea Dusa a spus ca bugetul alocat pentru alegerile parlamentare a fost stabilit la 199 de milioane de lei, precizand ca suma este mai mica decat cea cheltuita la scrutinul din 2008, cand banii pentru alegeri au fost alocati in trei etape.

Ministrul Administratiei si Internelor a subliniat ca, pentru combaterea turismului electoral, alegatorii pot vota la alegerile parlamentare numai la sectiile de care apartin cu domiciliul, iar cetatenii romani din strainatate vor vota in colegiile din tarile in care se afla.

Dusa a atras atentia in special reprezentantilor inspectoratelor judetene de politie sa supravegheze procesul electoral, pentru a preveni eventuale infractiuni.

Cetatenii romani vor vota la alegerile parlamentare din 9 decembrie doar cu cartea de identitate, dupa ce Guvernul a prorogat termenele de aplicare a dispozitiilor legale privind cartile de alegator si registrul electoral.

Guvernul a stabilit ca prezenta la vot la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 se va certifica prin aplicarea stampilei cu mentiunea "VOTAT" si data scrutinului sau a unui timbru autocolant cu mentiunea "VOTAT" si data scrutinului pe actul de identitate.

Sursa: Romania Libera