Piata romaneasca a asigurarilor ar putea ajunge in cinci ani la 4-5% din PIB

Data publicarii: 03-10-2012 | Finante-Banci

Volumul de piata al asigurarilor ar putea ajunge in cinci ani la aproape 4 - 5% din Produsul Intern Brut, a declarat, miercuri, vicepresedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Cornel Coca-Constantinescu.

'Piata asigurarilor este o piata cu potential mare. Daca in prezent ne aflam sub 2% din PIB in ceea ce priveste volumul de piata al asigurarilor, eu cred ca potentialul acestei piete este de aproape 4%, chiar 5% din PIB, pe termen lung, respectiv 5 ani', a spus acesta. 

Pe termen scurt, se pune problema unei stabilizari a pietei asigurarilor in special in ceea ce priveste relatia asigurator-asigurat, astfel incat asiguratorii sa fie alaturi de asigurati si pe parcursul derularii contractelor de asigurare. 

'Asiguratorii trebuie sa incerce nu numai in momentul zero; adica atunci cand isi marketeaza produsul si cand doresc sa isi creasca cota de piata si sa convinga asiguratii ca este bine sa incheie acest tip de asigurare la ei - sa aiba in vedere ca si ulterior in momentul in care contractul de asigurare se deruleaza sa fie alaturi de asigurati', a precizat vicepresedintele CSA. 

Potrivit acestuia, piata asigurarilor din Romania se apropie de dezideratul de piata matura, iar ceea ce trebuie sa se faca acum este crearea infrastructurii necesare atingerii acestui deziderat. 

'Eu cred ca piata auto reprezinta asa numitul core-business, deci motorul business al pietei de asigurari autohtona, iar viitorul ne arata ca este bine sa avem acest tip de asigurari ca si parti de baza ale pietei de asigurari din Romania pe de o parte, dar pe de alta parte asigurarile de life trebuie sa creasca si ele semnificativ', a aratat Cornel Coca-Constantinescu. 

In ceea ce priveste asigurarile de viata, acesta crede ca piata din Romania trebuie sa ajunga cu adevarat un motor de crestere a gradului de economisire, estimand ca asigurarile generale isi vor pastra acest trend de crestere in contextul in care se discuta despre asigurarea obligatorie auto. 

'Vom avea acelasi grad de asigurare la nivelul tarii, pe de o parte, iar pe de alta parte un plus de interes din partea asiguratorilor in ceea ce priveste asiguratii', a adaugat el. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: