Oprescu: Cei cu venituri mai mari de 2.000 lei sa plateasca gigacaloria integral

Data publicarii: Astazi, 04-10-2012 | Imobiliare

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat miercuri ca doreste ca incepand din aceasta iarna bucurestenii care au venituri pe membru de familie mai mari de 2.000 - 2.500 de lei sa plateasca gigacaloria integral.

El a spus ca a solicitat ANAF o lista cu bucurestenii care au venituri mai mari de 2.000-2.500 de lei pe membru de familie si ca banii economisiti din subventie s-ar indrepta catre cei cu venituri mici. 

"Nu este elegant si echitabil ca oamenii care au venituri de 2.000-2.500 de lei pe cap de locuitor sa plateasca subventionat gigacaloria. De ce sa plateasca dl. Oprescu, dl. Basescu, presedintele Camerei subventionat? S-o plateasca (n.r. - integral), pentru ca pot s-o faca. In schimb, deblochez bani din subventie pentru mai multi oameni care au nevoie si au contracte pentru incalzire centralizata. Nu fac niciun fel de discriminare. Este uman ceea ce facem. Atata timp cat este vorba de mai multi oameni care beneficiaza de sprijin", a afirmat Oprescu la Comisia pentru industrii si servicii din Camera Deputatilor, unde a sustinut unele amendamente la Legea salubrizarii. 

Primarul general a mentionat ca Guvernul nu mai subventioneaza gigacaloria de doi ani. 

"Cand am lista de la ANAF, o trec prin Consiliu General ca hotarare si lumea poate sa plateasca. 170 de lei/gigacalorie plateste toata lumea si pana la 328 de lei/ gigacalorie plateste Primaria", a sustinut Oprescu. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: