Noi sefi la CNVM: Vezi cine o sa preia fraiele unei piete de 30 mld. euro

Data publicarii: Astazi, 04-10-2012 | Bursa

Carmen Negoita va prelua sefia Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), autoritatea de supraveghere si reglementare a pietei de capital, in contextul in care noii membri, aprobati de Parlament in martie anul acesta, si-au inceput sau urmeaza sa isi inceapa mandatele. 

Income Magazine va prezinta cine sunt persoanele numite politic si care vor prelua atributiile de reglementare si supraveghere a unei piete de 30 de miliarde de euro. 

1. Carmen Negoita: o va inlocui din 4 octombrie pe Gabriela Anghelache, aflata la conducerea CNVM din 2001. Este sotia lui Liviu Negoita, unul dintre liderii PDL. Carmen Negoita este avocat de profesie si a devenit membru al CNVM in iunie 2005. Din 1986 pana in 1992 a fost procuror. Spre deosebire de Anghelache, Negoita nu are studii de specialitate in ceea ce priveste piata de capital.

 2. Stefania Ferencz: o va inlocui din 4 octomrbie pe Claudia Sava, comisar CNVM din 2007. Aceasta este fosta consiliera a lui Emil Boc, cand acesta a detinut functia de premier. Ca si Carmen Negoita, Ferencz este absolventa de Drept si nu are experienta pe piata de capital

3. Gheorghe Albu, deputat PDL: Il va inlocui pe Bogdan Chetreanu, membru CNVM din mai 2006. Este absolvent al Facultatii de Comert - A.S.E. si deputat din 1990. Nu are experienta in piata de capital

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: