Masura care ii va nemultumi pe romani. Ce comisioane vor practica bancile

Data publicarii: Astazi, 04-10-2012 | Finante-Banci

Atentie la comisioanele bancilor. In multe cazuri, taxele se vor dubla pentru romanii care vor sa-si verifice salariul sau sa scoata bani de la bancomat. Asa se face ca, o simpla interogare a cardului, va costa un euro. Bancherii incearca astfel sa-si mareasca profiturile in lipsa de clienti. 

Pentru milioanele de romani care detin carduri, taxele bancare vor creste. In unele cazuri, comisioanele privind interogarea soldului, atat de la bancomatul bancii emitente, cat si de la alta banca, se dubleaza. In plus, acestea se calculeaza in euro, nu si in lei. 

In cazul retragerii de bani de la ghiseu, lucrurile stau si mai rau. Comisionul minim este de 3,5 lei fata de 0,2 lei cat era pana acum. In plus, la fiecare retragere de bani de la bancomatul altei banci se opreste unu la suta din suma, plus 4 lei. 

De exemplu, cine vrea sa-si verifice banii disponibili si sa retraga de pe card o mie de lei, plateste un comision final de peste 18 lei. 

Iar decizia bancilor de a-si majora comisioanele nu poate fi contestata de nimeni.

Singurele plangeri pot fi formulate la Protectia Consumatorului doar in cazul in care bancile nu si-au informat clientii asupra majorarii comisioanelor din timp.

Sursa: Antena3.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: