Endava a inaugurat noul birou din Bucuresti si planifica sa ajunga la peste 1.000 de angajati in Romania, in urmatorii 3 ani

Data publicarii: Astazi, 04-10-2012 | Afaceri

Endava, una dintre principalele companii de servicii IT din regiune, a inaugurat in 4 octombrie noul birou din Bucuresti, unde intentioneaza sa ajunga la peste 260 de angajati, pana la jumatatea anului viitor. In prezent, Endava numara in biroul din Capitala aproximativ 100 de angajati, specializati in utilizarea metodologiilor de dezvoltare Agile pentru livrarea de proiecte software, in principal pentru clienti din domeniile servicii financiare si servicii online. Compania este pregatita sa implementeze o strategie agresiva de crestere organica, daca va obtine sustinere din partea autoritatilor guvernamentale.

"Rezultatele bune ale companiei determina o continuare a extinderii si a investitiilor noastre in Romania si Republica Moldova. Cresterea operatiunilor in aceasta regiune a atins nivelul la care avem nevoie de un centru de livrari mai mare in Bucuresti. Noul nostru sediu si recenta achizitie ne vor permite sa crestem in Bucuresti si sa ajungem la peste 1.600 de angajati la nivel de grup in urmatorii 3 ani, dintre care circa 1.000 in Romania”, a declarat John Cotterell, Chief Executive Endava.

Noul birou din Bucuresti are o suprafata de peste 2.400 de metri patrati, distributi pe 2 etaje, in cadrul AFI Business Park 1, si include 12 sali de conferinte si spatii de relaxare, precum Sports Room si Cafeteria, amenajate conform unor standarde implementate de companie in toate birourilor din cadrul grupului. 

"Unele dintre avantajele competitive ale Bucurestiului sunt reprezentate de numarul mare de specialisti IT, universitatile locale care furnizeaza un numar considerabil de absolventi cu specializari IT, expertiza pentru o serie de tehnologii avansate, dar si conexiunile excelente de zbor, care sunt vitale pentru un business dinamic”, a adaugat John Cotterell.

Echipele Endava din Bucuresti sunt implicate in proiecte de dezvoltare software, in special pentru companii din domeniul serviciilor financiare si serviciilor online din Marea Britanie si Statele Unite, precum si proiecte pentru companii locale din sectorul financiar-bancar. 

Cu aproximativ 1.000 de angajati in prezent la nivel de grup, Endava a inregistrat in anul fiscal 2011/2012 o cifra de afaceri totala de 37 milioane de euro. Cea mai mare pondere in business-ului grupului, de 58%, este realizata cu clienti din sectorul serviciilor financiare, in timp ce companiile din sectorul serviciilor profesionale aduc 19% din venituri. Clientii din sectoarele sport & media alaturi de brandurile internationale contribuie cu 14% in totalul cifrei de afaceri, in vreme ce 9% provin de la companii din alte sectoare. Printre clientii Endava se numara societati precum: IMG, Cadbury, R&A (opengolf.com), AMS, Banca Transilvania, Aviva.

Peste 1.000 de angajati in Romania in urmatorii 3 ani

Cu 600 de angajati in Romania, in birourile din Cluj-Napoca, Iasi si Bucuresti, Endava a devenit una dintre cele mai importante companii IT din regiune, fiind nominalizata printre primele 100 de societati de outsourcing din lume de catre organizatii de renume, precum Asociatia Internationala a Profesionistilor in Outsourcing - International Association of Outsourcing Professionals (IAOP). 

Compania planifica sa ajunga la un total de peste 1.000 de angajati in centrele sale de dezvoltare si suport din Romania in urmatorii 3 ani, insa cauta sustinere din partea autoritatilor locale. Reprezentantii companiei aprecizaza ca un astfel de suport le-ar permite ca pana in iulie 2013 sa depaseasca 260 de angajati in Bucuresti, iar pana in 2014, sa numere peste 600 de angajati in Capitala.

"Ne dorim sa crestem afacerile din Romania si chiar sa dublam numarul de angajati in urmatorii 3 ani, daca vom continua sa beneficiem de facilitatile fiscale si de alte programe de ajutor acordate de stat. Romania este in continuare o destinatie nearshore atractiva, insa concureaza cu alte state din regiune, precum Bulgaria, Ucraina, Cehia, Slovacia, dar si cu statele Baltice si Rusia”, a continuat John Cotterell.

Strategia de crestere a Endava in regiune implica o campanie de recrutare care se va desfasura prin intermeniul targurilor de job-uri, programelor de internship si prin participarea la evenimente IT adresate specialistilor cu experienta. Printre profilele cautate de companie pentru biroul din Bucuresti se numara dezvoltatori Java si .NET, testeri si arhitecti software, manageri de proiect si analisti de business si de sistem.

Pentru a sustine dezvoltarea profesionala a angajatilor Endava, compania urmeaza o strategie de Talent Management, care include de la traininguri adresate noilor angajati pentru a se familiariza cu procesele din companiei, la traininguri tehnice si de soft skills in cadrul Endava University, precum si programe de mentorat si de managementul carierei. Compania urmareste, de asemenea, sa furnizeze angajatilor un mediu de lucru cat mai placut si numeroase activitati sociale.

Despre Endava

Endava este o companie privata de servicii IT infiintata in anul 2000. Cu aproape 1.000 de angajati, Endava are 8 sedii in Marea Britanie, Statele Unite, Romania si Republica Moldova si o cifra anuala de afaceri de peste 29,8 de milioane de lire sterline/37 de milioane de euro.

Endava livreaza solutii de business si servicii informatice in special pentru organizatii mari din domeniile financiar, telecomunicatii, media, sport & entertainment si servicii profesionale. Endava este specializata in livrarea servicii cum ar fi: Dezvoltare Software, Digital Media, Testare Software, Management Aplicatii Software, Managementul Infrastructurii & Hosting.

Compania a fost inclusa in topul Global Outsourcing 100 de catre Asociatia Internationala a Profesionistilor in Outsourcing - International Association of Outsourcing Professionals (IAOP) la categoria Best Rising Star pentru cifra de afaceri realizata la nivel global si la sectiunea Best Rising Star in industriile sale tinta. De asemenea, compania a fost inclusa, pentru al doilea an consecutiv, in topul Global Services 100, un clasament de referinta pentru industria mondiala de IT outsourcing, la categoria Specialty ADM Vendors. In 2011, Endava a fost nominalizata in cadrul aceluiasi clasament ca Nou Lider Regional pentru Europa de Est. http://www.endava.com/


Ultimele stiri pe BankNews.ro: