SocGen negociaza cu Piraeus vanzarea Geniki Bank

Data publicarii: Astazi, 04-10-2012 | Finante-Banci

Banca franceza Societe Generale SA si grupul bancar elen Piraeus Bank au confirmat ca sunt in negocieri exclusive pentru o potentiala vanzare a diviziei din Grecia a SocGen, Geniki Bank catre Piraeus, transmite RTT News.

Separat, Piraeus Bank a anuntat, ca raspuns la cererea transmisa de Comisia pentru pietele de capital din Grecia, ca este in negocieri exclusive cu SocGen pentru potentiala achizitie a unei participatii de 99,1% detinuta de banca franceza la Geniki. Anuntul vine dupa ce in august SocGen a admis ca poarta 'discutii confidentiale' privind potentiala vanzare a diviziei sale din Grecia, Geniki Bank catre Piraeus, a patra mare banca comerciala din Grecia.

Societe Generale incearca sa-si reduca expunerea pe Grecia, dupa ce s-a extins in aceasta tara in ultimul deceniu. In august, banca a raportat un declin al profitului in trimestrul doi, din cauza incetinirii cresterii in Europa si a tensiunilor de pe pietele financiare. Miercuri, la bursa de la Paris, actiunile SocGen au inchis in scadere cu 0,33%, ajungand la 22,50 euro.

Integral pe InComeMagazine.ro


Ultimele stiri pe BankNews.ro: