Presedintele AVAS s-a intalnit cu reprezentantii economici si comerciali ai tarilor membre UE

Data publicarii: 18-10-2006
Presedintele AVAS, Razvan Orasanu, a fost miercuri, 18 octombrie, gazda reuniunii consilierilor economici si comerciali ai tarilor membre ale Uniunii Europene, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Intalnirea s-a desfasurat la sediul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului si a fost un prilej pentru analizarea parteneriatului economic dintre tarile Uniunii Europene si Romania si premisele dezvoltarii viitoare, din pozitia Romaniei de tara membra a UE incepand cu 1 ianuarie 2007.

AVAS este un partener de afaceri important pentru investitorii din tarile europene, cu care au fost semnate peste 200 de contracte, angajand un volum de investitii de 1,99 miliarde EURO si un capital social vandut de 1856,98 RON.
Cu ocazia reuniunii, presedintele AVAS, Razvan Orasanu, a prezentat obiectivele institutiei pentru anul 2006, accentuand asupra importantei pe care institutia o acorda transparentei, eficientei si profesionalismului in derularea proceselor de privatizare.
 
Presedintele AVAS, Razvan Orasanu, a declarat:

"Raportul Comisiei Europene a consfintit ca data a aderarii Romaniei la Uniunea Europeana 1 ianuarie 2007, iar acesta nu poate fi decat un argument in plus pentru cresterea investitilor straine in Romania.
AVAS are in portofoliu 450 de companii ce pot constitui reale oportunitati de investitii pentru oameni de afaceri din tarile membre al Uniunii Europene.

Una dintre ele este ANTIBIOTICE Iasi, ultimul producator de produse farmaceutice de baza la care statul detine pachetul majoritar de actiuni. Societatea este inclusa in prima prioritate a planului de privatizare al AVAS pentru anul 2006, iar vanzarea se va face in conditii de maxima transparenta. Am publicat deja anuntul preliminar si asteptam scrisorile de interes pana la data de 1 noiembrie.

ELECTROPUTERE Craiova, principalul producator de motoare, generatoare si transformatoare electrice din Romania, este una dintre cele mai mari companii din industria romaneasca, cu un mare potential de dezvoltare.
RULMENTUL Brasov, specializata in fabricarea de rulmenti, este una dintre societatile care au trezit interesul a numerosi investitori straini. Sper ca scrisorile de intentie primite pana in prezent sa se materializeze in oferte ferme in momentul lansarii la privatizare.

AVAS sustine ideea ca, acolo unde exista interes, pe platformele unor intreprinderi, sa se constituie mai multe centre de profit independente. Autoritatea detine in portofoliu multe societati, pentru care in urma analizelor economico - financiare a rezultat ca este mai eficienta economic vanzarea activelor functionale sau a fluxurilor viabile. Exista posibilitatea ca anumiti investitori sa fie interesati de astfel de active si fluxuri viabile. Cred ca anii 2006- 2007, ofera mari oportunitati de investitii, prin lansarea la privatizare a ultimelor mari companii din portofoliul AVAS si a privatizarii marilor companii nationale din domeniul energetic."

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: