IFC si Banca Transilvania sustin micii intreprinzatori romani in exploatarea oportunitatilor comerciale

Data publicarii: 05-10-2012 | Finante-Banci

Parteneriatul de succes dintre IFC - divizie a Grupului Bancii Mondiale si Banca Transilvania a fost extins prin majorarea finantarii puse la dispozitia micilor importatori si exportatori romani.

Prin intermediul propriului Program Global de Finantare a Comertului, IFC pune la dispozitia Bancii Transilvania o linie de credit pentru finantarea comertului, in valoare de 15 milioane de dolari, permitand astfel bancii sa ofere microintreprinderilor si IMM-urilor fonduri suplimentare pentru finantarea tranzactiilor lor comerciale internationale.   

Programul vine in sprijinul comertului pe pietele emergente, oferind garantii partiale sau totale pentru tranzactii comerciale individuale, sustinute de ratingul IFC, triplu A. De la demararea sa in anul 2005, prin acest program s-au emis peste 12.000 de garantii, insumand 19 miliarde de dolari. IMM-urile din tarile in curs de dezvoltare au beneficiat de peste 80% din garantiile emise. 

"IFC este actionar important al Bancii Transilvania, precum si un sustinator puternic al strategiei noastre de business” declara Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania. "Impreuna cu IFC, prin acest program sustinem societatile autohtone si spiritul antreprenorial romanesc”. 

Georgina Baker, Directorul IFC pentru Global Trade and Supply Chain Solutions, afirma: "Prin Programul Global de Finantare a Comertului, IFC poate canaliza fonduri spre intreprinderile mici care cauta sa intre pe piete noi si sa-si creasca activitatea comerciala. Acest sprijin suplimentar va deschide noi oportunitati comerciale internationale pentru intreprinderile autohtone si va stimula dezvoltarea economica in Romania”. 

IFC detine 3,54% din actiunile Bancii Transilvania, din 2009, cand a convertit in capital o obligatiune convertibila subordonata de 20 de milioane de dolari. Anterior, IFC a acordat bancii patru credite senioare  si un credit subordonat.

In anul financiar 2012, IFC a oferit 2,9 miliarde de dolari sub forma de garantii pentru activitatile comerciale din tari mai putin dezvoltate, majoritatea adresandu-se IMM-urilor. Programul cuprinde peste 260 de banci partenere din peste 90 de piete emergente.  

Despre Banca Transilvania

Banca Transilvania este una dintre cele mai importante banci din Romania. Misiunea BT, banca privata cu capital majoritar romanesc, este de a sustine mediul de afaceri prin produse si servicii inovatoare. Activitatea Bancii Transilvania cuprinde patru linii de afaceri: Persoane Fizice, Clienti IMM, Clienti Corporativi si Divizia pentru Medici. Fondata in 1993 de catre un grup de antreprenori locali, BT a fost prima institutie bancara din Romania listata pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in 1997. Pentru mai multe informatii: www.bancatransilvania.ro

Despre IFC

IFC, membra a Grupului Bancii Mondiale, este cea mai mare institutie de dezvoltare globala axata exclusiv pe sectorul privat. Ajutam tarile in curs de dezvoltare sa creasca sustenabil, finantand investitiile, mobilizand capitalul pe pietele financiare internationale si oferind servicii de consultanta intreprinderilor si guvernelor. In anul financiar 2012, investitiile noastre au atins un maxim istoric de peste 20 de miliarde de dolari, potentand capacitatea sectorului privat de a crea locuri de munca, de a incuraja spiritul inovator, de a valorifica cele mai solicitante provocari de pe plan mondial. Pentru mai multe informatii, vizitati www.ifc.org.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: