Statul roman si trei banci au infiintat Comitetul pentru Stabilizarea Financiara a Oltchim

Data publicarii: 05-10-2012 | Finante-Banci

Primele trei banci dupa criteriul valorii imprumuturilor acordate Oltchim, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Economiei, AVAS si Electrica au infiintat Comitetul pentru Stabilizarea Financiara a Oltchim (CSFO), potrivit unui comunicat al Ministerul Finantelor Publice (MFP).

Obiectivele Comitetului sunt plata salariilor restante, repornirea activitatii Oltchim, identificarea, in conditiile functionarii societatii comerciale, a unui investitor cu o capacitate financiara corespunzatoare, pentru a asigura operarea Oltchim si Arpechim la un nivel cat mai apropiat de capacitatea de productie potentiala a acestora.

"Conform anuntului din data de luni, 1 octombrie 2012, al Guvernului Romaniei, Ministerul Finantelor Publice (MFP) si Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) au desfasurat, in ultimele zile, mai multe runde de discutii cu principalii creditori ai Oltchim. S-a desprins concluzia ca Oltchim inregistreaza in prezent o situatie financiara extrem de dificila, concretizata in pierderi cumulate de circa 400 milioane euro si datorii substantiale, totalizand 580 milioane euro. Toate aceste rezultate negative au fost acumulate in ultimii 5 ani de activitate ineficienta a companiei, fapt determinat, indeosebi, de gestionarea de o maniera total necorespunzatoare a intreprinderii raportat la interesele statului si ale salariatilor.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: