Creditele Prima Casa in euro, mai ieftine cu un procent fata de inceputul anului

Data publicarii: 05-10-2012 | Finante-Banci

Cei care au ales sa isi cumpere o locuinta prin programul Prima Casa au motive de bucurie, dobanda la creditele in euro a coborat cu peste 1 procent.

De la inceputul anului, dobanda Euribor 3M (la 3 luni), folosita de banci pentru indexarea ratei dobanzii la creditele in euro acordate prin programul guvernamental Prima Casa, a coborat cu peste 1 procent, de la 1.288% la un minim istoric de 0.22%.

De scaderea indicelui Euribor beneficiaza atat cei care au deja in derulare un credit Prima Casa, dar si cei care intentioneaza sa achizitioneze o locuinta in perioada urmatoare prin intermediul programului.

Romanii care au in derulare un astfel de credit au putut observa cum in acest an la fiecare 3 luni, dobanda a fost modificata de banca in jos, iar rata a scazut, ultima modificare fiind aplicata la inceputul lunii octombrie.

Astfel, daca la inceputul anului rata la un credit Prima Casa de 50.000 euro pe 30 de ani, era de 277 euro, in prezent, la acelasi credit rata lunara a coborat la 245 euro, mai mica cu 11 procente. In acelasi timp, pentru creditele nou acordate, clientii primesc dobanzi DAE care se apropie de 4.5%, in conditiile in care marja de dobanda este de maxim 4%, la care se adauga Euribor la 3 luni.

Vestea proasta este aceea ca aceasta scadere nu mai poate fi repetata si in intervalul urmator, dobanda Euribor la 3 luni mai poate sa scada cu doar 0.22%.

Peste 99% dintre clientii de Prima Casa se afla in aceasta situatie, deoarece au ales sa se imprumute in euro, in pofida recomdarilor BNR de a ne imprumuta in moneda in care realizam venituri, pentru a nu fi expusi riscului de curs valutar.

Integral in MoneyCenter.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: