SUA/prezidentiale: Romney recupereaza si ajunge la 1,4% in spatele lui Obama (sondaje)

Data publicarii: Astazi, 08-10-2012 | International

La sfarsitul unei saptamani in care presedintele in exercitiu a fost dominat de adversarul sau republican in timpul dezbaterii organizate miercuri la Denver (Colorado), Barack Obama a pierdut o parte din avansul pe care il avea in sondaje fata de Mitt Romney, insa cu toate acestea ramane pe primul loc.

O ancheta Reuters/Ipsos, data publicitatii duminica, arata ca 47% dintre potentialii alegatori ar vota in favoarea lui Obama, daca alegerile ar avea loc in acest moment, iar 45% l-ar prefera pe Romney. Sondajul cotidian reaminteste ca aceasta diferenta este aproximativ aceeasi in ultimele trei zile, semn ca Barack Obama nu a beneficiat de pe urma anuntului neasteptat, de vineri, cu privire la reducerea ratei somajului 

Un alt studiu cotidian, al Institutului Gallup, indica o diferenta de trei puncte in intentiile de vot (Obama 49%, fata de Romney 46%), cu o scadere notabila a cotei de aprobare a presedintelui in exercitiu (48%, -2). 

Potrivit site-ului Real Clear Politics, care face media sondajelor nationale, Barack Obama mai are 1,4 puncte procentuale in fata lui Mitt Romney.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: