Mihai Tanasescu in top managementul BEI: Postul de vicepresedinte este un examen de maturitate pentru mine

Data publicarii: 08-10-2012 | Finante-Banci

Romania poate atrage finantari mult mai mari cu conditia sa aiba proiecte bune si cofinantare. 

Banca Europeana de Investitii (BEI) - banca Uniunii Europene - are pe masa patru proiecte de 400 mil. euro din domeniul energiei care ar putea fi semnate pana la sfarsitul anului, iar prin noul sau rol de a contribui la reluarea cresterii economice si reducerea somajului in Europa, institutia poate fi un jucator mult mai activ si in Romania, afirma Mihai Tanasescu, devenit de la 1 august vicepresedinte al BEI responsabil cu portofoliul energiei.

El precizeaza insa ca o implicare mai puternica a BEI in finantarea de proiecte locale depinde foarte mult de modul in care autoritatile vor desena si elabora proiectele, vor asigura resursele bugetare complementare pentru fi-nalizarea acestora si nu in ultimul rand de modul in care vor fi stabilite prio-ritatile in asa fel incat implementarea acestora sa se realizeze cat mai rapid.

Tanasescu, 56 de ani, fostul reprezentant al Romaniei la FMI in perioada 2007 - 2014, este primul roman care obtine un asemenea rang intr-o institutie financiara internationala de top si spune ca postul de vicepresedinte al BEI reprezinta pentru el "un examen de maturitate".

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: