Financial Times: Tuca Zbarcea & Asociatii, locul al treilea in topul celor mai inovatoare firme continentale

Data publicarii: 08-10-2012 | Afaceri

Potrivit Financial Times, Tuca Zbarcea & Asociatii "isi mentine dinamismul prin strategii inovatoare oferite clientilor, de natura sa sprijine investitiile si expansiunea pe aceasta piata aflata in dezvoltare”.

In cadrul galei de premiere "FT Innovative Lawyers Awards” desfasurate la sfarsitul saptamanii trecute la Londra, publicatia Financial Times a lansat, in prezenta a peste 400 de avocati si consilieri juridici, cea de-a saptea editie a raportului "Financial Times Innovative Lawyers”. 

Pentru al saselea an consecutiv, Romania a fost reprezentata in elita juridica europeana alaturi de nume sonore precum Freshfields, Allen & Overy, Baker and McKenzie, Linklaters, Ashurst, Garrigues, Slaughter and May, Simmons & Simmons, Hogan Lovells, Uria Menendez, Skadden Arps, etc. 

Astfel, Tuca Zbarcea & Asociatii si-a asigurat locul al treilea in topul celor mai inovatoare firme de avocatura din Europa Continentala. Cu cele 54 de puncte obtinute, Romania completeaza podiumul format din casele de avocatura spaniole Uria Menendez (59 de puncte) si Garrigues (70 de puncte). In acelasi clasament, firma din Romania a devansat 12 case de avocatura recunoscute din Spania, Italia, Portugalia, Franta, Irlanda, Germania, Olanda, printre care Cuatrecasas, Portolano Cavallo, Gide Loyrette Nouel, Noerr, Houthoff Buruma, NCTM, Gomez-Acebo y Pombo, NautaDutilh.

"Cand am realizat ca suntem pe locul al treilea in Europa continentala, gandurile mele s-au indreptat, cu drag si recunostinta deopotriva, la clientii nostri, la competitori - pentru ca ei ne-au facut an de an mai puternici. In primul rand insa, m-am gandit la echipa noastra, avocati si staff; lor le multumesc, din suflet, fara ei am fi o firma oarecare, fara ei am fi nimeni”, ne-a declarat Gabriel Zbarcea, Managing Partner al Tuca Zbarcea & Asociatii si reprezentantul firmei de la ceremonia de la Londra.

Tuca Zbarcea & Asociatii a ramas singura firma de avocatura independenta din Europa de Est inclusa in clasamentul intocmit in acest an de prestigioasa publicatie Financial Times, primind cele mai mari punctaje in urmatoarele categorii ale raportului:

  • "Strategia de business” ("Corporate Strategy”) pentru incheierea unei aliante strategice cu Grayling avand drept obiectiv furnizarea de servicii integrate de consultanta juridica, Public Affairs si consultanta in comunicare;
  • "Servicii oferite clientilor” ("Client Service”) pentru dezvoltarea portalului www.noulcodcivil.ro sub forma unui blog ce ofera o abordare practica problemelor rezultate din interpretarea si aplicarea prevederilor Noului Cod Civil; 
  • "Expertiza juridica: Litigii si arbitraje” ("Legal Expertise: Dispute Resolution”) pentru succesele obtinute in mai multe litigii ce au contribuit la deblocarea celei mai mari investitii straine directe derulate in Romania;
  • "Servicii de tip private client” ("Private Client Work”) pentru succesul inregistrat in reprezentarea intereselor Manastirii Putna intr-un litigiu complex cu Statul roman.

De asemenea, in baza punctajului obtinut in raport, Tuca Zbarcea & Asociatii s-a calificat si in cursa pentru doua premii oferite de Financial Times in categoriile "Cea mai inovatoare casa de avocatura din Europa Continentala” si "Cea mai inovatoare strategie de business”. 

"Am avut mari emotii aseara, a fost coplesitor sa vad sute de avocati de top in acea sala monumentala de la National History Museum. Cei mai inovatori avocati din toata Europa au fost acolo, sperand sa obtina un rezultat cat mai bun. Am fost atat de bucuros sa aud si sa vad numele firmei noastre de doua ori, printre nominalizarile la premii…”, a adaugat Gabriel Zbarcea.

Tuca Zbarcea & Asociatii este singura firma de avocatura independenta din Europa de Est recunoscuta in primele 20 de pozitii ale indexului general FT Law 50 (cuprinzand deopotriva jucatori din Marea Britanie si din Europa Continentala) al celor mai inovatoare 50 de firme de avocatura din Europa. Clasamentul general FT Law 50 include casele de avocatura cu cele mai bune rezultate in cuprinsul raportului "Financial Times Innovative Lawyers”.

"Financial Times Innovative Lawyers”, editat de prestigioasa publicatie britanica, contine singurul clasament intocmit in baza rezultatelor unui studiu privind inovatia in afaceri si managementul firmelor de avocatura din intreaga Europa. 

Conform declaratiilor reprezentantilor Financial Times, studiul pentru editia din 2012 s-a derulat pe perioada a cinci luni de zile, fiind analizate 600 de candidaturi si sustinute peste 500 de interviuri telefonice cu principalii coordonatori ai firmelor de avocatura si manageri de top din cadrul corporatiilor.

Despre raportul "Financial Times Innovative Lawyers” 2012:

Raportul "Financial Times Innovative Lawyers” reprezinta un studiu aprofundat al inovatiei in mediul juridic.

In fiecare an, firmele de avocatura din intreaga Europa sunt solicitate sa depuna candidaturi pentru una sau mai multe din categoriile definite de editorii raportului. Ulterior, documentatiile sunt apreciate de catre jurnalistii de la Financial Times in baza unor indicatori de performanta precum originalitate, motivatie si impactul proiectelor inovatoare derulate. Fiecare casa de avocatura primeste un anumit punctaj, cu care spera sa acceada in topul general FT Law 50 - al celor mai inovatoare 50 de firme din Europa.

De asemenea, fiecare candidatura face obiectul unui studiu de piata extrem de riguros, realizat de Financial Times in colaborare cu firma de cercetare RSG Consulting. 

Raportul "Financial Times Innovative Lawyers” 2012 a fost lansat la Londra, in seara zilei de 4 octombrie, la National History Museum. 

Informatii despre raportul "Financial Times Innovative Lawyers” sunt disponibile pe site-ul publicatiei, dupa cum urmeaza: http://rankings.ft.com/innovativelawyers/most-innovative-non-uk-european-law-firms-2012 

Despre Tuca Zbarcea & Asociatii:

Cu o echipa formata din 95 de avocati dintre care 20 parteneri in cadrul biroului din Bucuresti, Tuca Zbarcea & Asociatii opereaza un sediu secundar in Cluj-Napoca, care functioneaza in asociere cu Nistorescu, Somlea & Asociatii, cat si un birou de reprezentanta in Madrid, Spania. Totodata, firma a stabilit o colaborare strategica pe principiul "best friend” cu firma de avocatura Turcan Cazac, liderul pietei de avocatura de business din Chisinau, Republica Moldova.

Tuca Zbarcea & Asociatii ofera asistenta juridica in toate domeniile dreptului, fiind recomandata de prestigioase directoare internationale de specialitate pentru serviciile in domenii precum litigii si arbitraje internationale, achizitii publice, energie si resurse naturale, drept financiar-bancar, infrastructura, dreptul muncii si drept social,  drept societar si comercial, fuziuni, achizitii / privatizari, etc. 

Tuca Zbarcea & Asociatii a primit numeroase aprecieri si distinctii pentru dinamismul, viziunea si determinarea cu care a adoptat practici inovatoare pe piata serviciilor juridice din Romania. Astfel, in ultimii cinci ani, Tuca Zbarcea & Asociatii a fost singura casa de avocatura din Europa de Est recunoscuta in raportul Financial Times' Innovative Lawyers ca una dintre cele mai inovatoare firme de avocatura din Europa Continentala. Totodata, firma a castigat premiul Law Firm of the Year: Romania (IFLR European Awards 2012), premiul Best Managed Workplace pentru cel mai apreciat stil de management (MPF European Leadership Awards 2012), premiul Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans (The Lawyer European Awards 2010), premiul Law Firm of the Year (Chambers Europe Awards for Excellence 2010). De asemenea, timp de patru ani consecutivi Tuca Zbarcea & Asociatii a fost desemnata Firma de avocatura a anului din Romania, urmare a nominalizarilor primite din partea unui juriu independent, constituit din reputati oameni de afaceri.

Portofoliul Tuca Zbarcea & Asociatii include numeroase companii nationale si multi-nationale, importante institutii financiare, precum si autoritati publice si institutii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienti se numara: Erste Bank / Banca Comerciala Romana (BCR), OMV Petrom, CEZ, Rompetrol Rafinare, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Orkla Foods, Colgate Palmolive, GED Capital Development, Cadbury, Bursa de Valori Bucuresti, BRD-Groupe Societe Generale, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, ING Real Estate etc.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: