Razboi contra cash-ului: Fiscul vrea sa aduca bancilor clienti cu forta

Data publicarii: 08-10-2012 | Finante-Banci

Limitarea platilor cash la sume de ordinul catorva sute de euro (1.000 de lei) ajuta doar bancile la comisioane, dar nu combate nici economia subterana, nici evaziunea fiscala.

Printre "intruziunile in viata privata" condamnate de lege se numara si cele facute cu mijloace electronice. Cum ar fi interceptarea convorbirilor telefonice sau e-mailurile. "Interceptarea" platilor dintre persoane fizice ar putea intra in aceeasi categorie daca nu ar fi protejata prin diferite legi date tot de stat.

Vorbim despre intentia de limitare a sumei maxime pentru platile cash, plati limitate deja pentru persoanele juridice. In prezent, o companie poate face intr-o zi plati cash catre o alta firma sau o persoana fizica de cel mult 5.000 de lei, iar valoarea cumulata a operatiunilor cu numerar nu poate depasi 10.000 de lei pe zi. Plafonul ar urma sa scada pana la 1.000 de lei catre un singur client si cel mult 5.000 de lei cumulat. De asemenea, Ministerul Finantelor analizeaza si posibilitatea ("oportunitatea", mai exact) de a introduce limitari si pentru platile intre persoane fizice.

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: