Presedintele Basescu a promulgat legea privind revenirea la 85% a indemnizatiei pentru mame

Data publicarii: 09-10-2012 | HR/Cariere

Presedintele Traian Basescu a promulgat, luni, legea care majoreaza indemnizatia de crestere a copilului de la 75% la 85% din cuantumul venitului net.

Potrivit unui comunicat al Presedintiei remis agentiei MEDIAFAX, presedintele Basescu a semnat luni "decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 124/2011 pentru modificarea unor acte normative care reglementeaza acordarea de beneficii de asistenta sociala".

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, si-a cerut scuze saptamana trecuta pentru faptul ca l-a invinovatit pe presedintele Traian Basescu pentru intarzierea promulgarii legii care majoreaza indemnizatia mamelor, ea explicand ca abia ulterior a aflat ca acest proiect de lege mai trebuie aprobat si de catre Senat.

"Imi cer scuze, am facut o eroare, eu am inteles ca avem drept camera decizionala Camera Deputatilor si, in clipa in care legea a fost semnata, am crezut ca procedura s-a incheiat, dar ea trebuia semnata si la Senat si de aceea a mai intarziat... Eu imi cer scuze, am dat vina exclusiv pe domnul presedinte si iata ca de data asta nu a fost vinovat", a spus Campeanu, raspunzand unei intrebari a presei pe aceasta tema.

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, declarase luni, 1 octombrie, ca nu stie de ce presedintele Traian Basescu nu a promulgat legea adoptata pe 25 septembrie de Camera Deputatilor privind majorarea indemnizatiei la 85% de la 75% din cuantumul venitului net, in texul acesteia fiind prevazuta aplicarea incepand de la 1 octombrie.

Campeanu a mai aratat ca legea poate fi aplicata si de la 15 octombrie, avand in vedere intarzierea promulgarii.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: