Nemtii de la Gothaer au finalizat preluarea a 67% din actiunile Platinum Asigurari

Data publicarii: 09-10-2012 | Finante-Banci

Gothaer Finanzholding, din Germania, a finalizat preluarea pachetului de actiuni reprezentand 67% din capitalul social al Platinum Asigurari, in urma aprobarii tranzactiei de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, a anuntat asiguratorul roman.

"Achizitia a 67% din actiunile Platinum este un pas important in strategia de dezvoltare a grupului Gothaer in Europa Centrala si de Est, iar Platinum este platforma ideala pentru intrarea pe piata romaneasca a asigurarilor. Suportul financiar si tehnic venit din partea uneia dintre cele mai vechi (...) companii de asigurari din Germania va intari pozitia Platinum. Impreuna cu echipa manageriala locala (...), ne asteptam sa devenim in urmatorii 5 ani una dintre cele mai mari companii pe piata asigurarilor generale din Romania", a declarat intr-un comunicat directorul financiar al Gothaer Insurance Group, Jurgen Meisch.

Restul actiunilor Platinum sunt detinute de Constantin Toma, fost director general al Omniasig, si Efraim Naimer. Compania va fi rebranduita, in curand, in Gothaer.

Anul trecut Platinum Asigurari a raportat un profit net de 296.000 lei, la prime de 18,1 milioane de lei.

Gothaer Versicherungsbank este una din cele mai importante companii de asigurari mutuale din Germania si compania mama a grupului Gothaer.

Integral in Economica.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: