Cu cat ar trebui sa se scumpeasca mancarea de baza. Care sunt CELE MAI COSTISITOARE JUDETE

Data publicarii: 09-10-2012 | Economie

Romanii se pot astepta la majorari ale preturilor alimentelor chiar si cu 20% in perioada imediat urmatoare. De asemenea, in ciuda faptului ca pretul carnii de pasare a crescut fata de finalul lunii februarie chiar si cu 1,2 lei, fermierii isi doresc ca el sa se majoreze cu pana la 15% pentru a nu mai inregistra pierderi. Scumpirile materiilor prime si ale preturilor la utilitati vor influenta si ele in urmatoarele luni pretul alimentelor vandute in pietele din Romania.

Preturile carnii de pasare ar trebui sa creasca cu pana la 15%

Cea mai scumpa carne de pasare poate fi cumparata din pietele aflate in judetul Prahova, unde kilogramul poate ajunge sa coste chiar si 15,2 lei, potrivit datelor facute publice de reprezentantii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). O situatie similara se intalneste si in judetul Timis, unde kilogramul de carne de pasare poate fi cumparat cu preturi cunprinse intre 8 lei si 15 lei.

La finalul lunii februarie a acestui an, pietele din care se putea cumpara carne de pasare cel mai scump erau cele din Vaslui, din Bihor si din Dolj unde pretul unui kilogram putea sa ajunga pana la 14 lei.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: