Claudiu Saftoiu: Nu se fac privilegii sau derogari de la restructurarea personalului SRTv

Data publicarii: 10-10-2012 | Media

Claudiu Saftoiu, propus pentru functia de presedinte-director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), a declarat, marti, ca disponibilizarile din postul public vor viza toate categoriile de personal.

Intrebat daca si reporterii de teren ai TVR vor fi afectati de disponibilizari, Saftoiu a raspuns ca "nu se fac privilegii". 

"Aceasta masura de restructurare vizeaza, in intregul sau, corpul salariatilor din SRTv. Este vorba despre cei 3.302 oameni care lucreaza, cu carte de munca, in SRTv. Nu se fac nici privilegii si nici derogari de la acest program de restructurare", a afirmat Saftoiu, la Palatul Parlamentului. 

De asemenea, Saftoiu si-a exprimat speranta ca selectia de personal in vederea disponibilizarilor va fi reanalizata de noul Consiliu de Administratie, astfel incat pana la sfarsitul anului 2012 sa fie puse "in acord toate doleantele, dar si toate imperativele procesului de restructurare". 

"In ceea ce priveste programul de redresare economica, sunt convins ca noul CA va reanaliza pagina cu pagina documentatia cu privire la selectia de personal, ca vor fi aduse toate imbunatatirile si corectiile necesare in urma dialogului structurat pe care ii invit sa-i aiba cu noi protestatarii,salariatii Televiziunii Romane, in asa fel incat, pana la sfarsitul anului, sa avem posibilitatea sa punem in acord toate doleantele, dar si toate imperativele procesului de restructurare si sa trecem cu bine aceasta perioada foarte dificila pentru TVR", a aratat Claudiu Saftoiu. 

El a reiterat ca decalarea calendarului selectiei s-a produs, insa "nu este vorba despre o stopare". 

"Este vorba despre o prelungire a termenului de stabilire si finalizare a documentatiei cu privire la inscrierea in selectia de personal. Este de datoria noului Consiliu de Administratie sa ia toate aceste aspecte in atentie si sa produca cat mai curand posibil clarificarile necesare incat sa nu mai aiba loc posibile inadvertente, inegalitati in declansarea procesului de selectie", a mai aratat Saftoiu. 

In context, Claudiu Saftoiu le-a prezentat scuze salariatilor televiziunii publice pentru anumite afirmatii generalizatoare facute de el. 

"Intr-o anumita exprimare publica am folosit expresii inadecvate, calificative si epitete pentru o minoritate din cadrul salariatilor Televiziunii Romane. Nu am generalizat in niciun fel, dar pentru ca am observat ca domniile lor se simt lezati, le cer scuze public. Lucrurile acesta insa nu ma opresc sa remarc faptul ca raman in Televiziunea Romana oameni care nu sunt demni sa poarte numele de salariati, angajati ai TVR", a mai afirmat Saftoiu. 

Claudiu Saftoiu a fost ales, marti, de membrii noului Consiliu de Administratie, in functia de presedinte-director general al SRTv. 

Parlamentarii nu s-au reunit, insa, in cvorum, la plenul comun al Legislativului, pentru a vota numirea lui Saftoiu in fruntea SRTv. 

Anterior, in aceeasi zi, plenul reunit al Parlamentului a validat noua componenta a Consiliului de Administratie al SRTv, Claudiu Saftoiu fiind membru al CA, din partea PNL. 

Sursa: AGERPRES