Saxo Bank: Pentru a iesi din recesiune trebuie sa ne concentram pe segmentul micro

Data publicarii: 11-10-2012 | Finante-Banci

Saxo Bank, specialistul in tranzactionari online multi-asset si investitii, a lansat astazi analiza trimestriala Q4 Outlook 2012. Raportul prezinta argumentat concluzia ca politicile bancilor centrale si ale guvernelor nu au avut rezultatele asteptate sau vreun efect pozitiv pana acum, ceea ce impune un "mandat al schimbarii” pentru a iesi din recesiune.

Q4 Outlook 2012 analizeaza, de asemenea, impactul limitat al politicilor repetate, care includ QE (emisiuni monetare) si dobanzi scazute. Segmentul macro nu a fost nici el mai breaz, lucru care se reflecta in somajul record in UE - 11,2% - si in cresterea negativa de 0,5% in Europa.  

In raport se arata ca, in pofida incertitudinii din piata, sunt destule oportunitati pentru investitori. Companiile mici, cu potential bun de crestere, sunt asemenea oportunitati si s-ar putea extinde in timpul crizei financiare.

Mai mult, Saxo Bank crede ca piata chineza este adevaratul vector al schimbarii. China a acumulat cresteri rapide in anii trecuti, insa modelul de business este depasit. Pentru ca statul asiatic sa devina o natiune industrializata, trebuie sa incurajeze investitiile intelectuale si sa permita competitia; astfel ar putea obtine o adevarata piata financiara.

Steen Jakobsen, Chief Economist la Saxo Bank, comenteaza: "Erorile politice repetate ale guvernelor si bancilor noastre centrale nu au facut altceva decat sa extinda recesiunea in statele dezvoltate, motiv pentru care vedem o crestere economica modesta, sub prognoze, in viitorul apropiat. Politicienii trebuie sa inceapa sa se concentreze pe factorii micro. Tensiunea sociala nu apare doar in tari aflate in dificultate, ca Spania, Grecia sau Portugalia, dar incepe sa se simta si in state ca Germania. Am atins un prag scazut al cresterii economice si, daca nu facem ceva sa rupem cercul protestelor si refuzurilor intretinute de politicieni, acest prag va persista in 2013 si poate chiar si dupa aceea”.

Raportul integral Q4 2012 Outlook contine urmatoarele analize: 

  • Interviu Q4 Outlook: Ziua Cartitei
  • Equity Outlook: Jucati mic pentru profituri mari 
  • FX Outlook: Nervii din piata vor duce la expansiunea volatilitatii 
  • Politici Monetare: Bancile centrale majore 
  • Feature: Japonizarea economiei globale 
  • Asia: Cine-l urmareste pe Hu? 
  • Commodity Outlook: Indici fundamentali slabi creeaza vant potrivnic 

Vizitati pagina raportului Quarterly Outlook sau descarcati Q4 Outlook 2012 de aici.

Despre Saxo Bank

Saxo Bank este o banca specializata in investitii si tranzactionari online. Banca permite clientilor sa tranzactioneze instrumente valutare (FX), CFD-uri, ETF-uri, actiuni, contracte Futures, optiuni si alte instrumente derivate prin intermediul a trei platforme de tranzactionare; platforma pe baza de browser SaxoWebTrader, platforma care poate fi descarcata SaxoTrader si SaxoMobileTrader, o platforma pentru telefonul mobil. Platformele sunt disponibile in peste 20 de limbi, direct de la Saxo Bank sau prin intermediul unuia dintre clientii institutionali ai bancii. White label reprezinta pentru Saxo Bank o zona de business importanta si presupune personalizarea si crearea de marci pentru platformele de tranzactionare  pentru alte institutii financiare si brokeri. Saxo Bank are peste 120 de clienti white label si deserveste mii de clienti retail in peste 160 de tari. Saxo Asset Management a fost lansat in 2009 pentru a deservi segmentul investitorilor bogati si, de atunci, si-a triplat volumul bunurilor pe care le gestioneaza. Saxo Bank are sediul in Copenhaga si birouri in Australia, Cehia, Franta, Grecia, Italia, Japonia, Olanda, Singapore, Spania, Elvetia, Marea Britanie si Emiratele Arabe Unite. 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: