ING vinde divizia de asigurari din Malayezia pentru 1,3 miliarde de euro

Data publicarii: 11-10-2012 | Finante-Banci

AIA Group, al treilea mare asigurator din Asia, a cumparat divizia din Malayezia a asiguratorului olandez ING Groep NV, pentru 1,3 miliarde de euro (1,7 miliarde de miliarde de dolari), fiind cea mai mare achizitie a AIA ca firma listata, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

'Anuntul de astazi reprezinta primul pas major in vanzarea operatiunilor de asigurari de viata si de gestionare a investitiilor din Asia si arata ca ING continua sa faca progrese solide in restructurarea companiei', a declarat Jan Hommen, directorul general al ING Groep.

Tranzactia va majora cota de profit pe care AIA, cu sediul in Hong Kong, o obtine din Malayezia, de la 8 la 13%. Achizitia va combina operatiunile ING, al treilea mare asigurator din Malayezia, cu divizia AIA, a patra ca marime, pentru a crea cea mai mare companie de asigurari din acest stat aflat in Sud-Estul Asiei. AIA va ajunge la o cota de piata de 25% in Malayezia. Joi, la bursa de la Hong Kong, actiunile AIA au urcat cu 0,3%, anul acesta inregistrand un avans de 22%. 

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: