Actiunile FP au scazut cu 3% si au incheiat aproape de pragul psihologic de 0,5 lei

Data publicarii: 12-10-2012 | Bursa

Bursa a scazut cu 0,61%, iar actiunile Fondului Proprietatea au coborat 3,33% si au incheiat foarte aproape de pragul psihologic de 0,5 lei/titlu, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a anulat o hotarare AGA prin care Templeton a fost numit administrator.

Instanta a decis, miercuri, irevocabil, anularea unei hotarari AGA a Fondului Proprietatea (FP) din septembrie 2010 prin care a fost modificat statutul, iar compania Franklin Templeton a fost numita administrator al FP.

Franklin Templeton a transmis tot miercuri Bursei un raport in care spunea ca va continua sa administreze Fondului Proprietatea, in conformitate cu statutul actual, avand in vedere ca versiunea la care face referire decizia instantei nu este cea in vigoare in prezent.

Titlurile Fondului Proprietatea au fost suspendate miercuri dupa decizia instantei, iar joi dimineata au deschis in scadere cu 2,76%. Corectia a continuat, iar cel mai redus pret atins a fost de 0,502 lei/actiune, respectiv cu 4,4% sub ultima cotatie de miercuri.

La fnalul zilei, titlurile Fondului Proprietatea erau in scadere cu 3,33%, la 0,5075 lei. Cu aceste actiuni au fost realizate 886 de tranzactii, in valoare cumulata de 8,7 milioane lei.

Integral in ECONOMICA.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: